Je li ubistvo Hane moglo biti spriječeno: Tužilaštvo provjerava kome se nastradala obraćala za pomoć

/

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona i nekoliko medijskih kuća dostavljen je e-mail u kojem se traži da se procesiraju odgovorni u pojedinim institucijama zbog nesavjesnog rada u službi, a što je dovelo do smrti Hane Jašarević (65) iz Sapne, čije je tijelo pronađeno 31. oktobra u septičkoj jami.

Bez reakcije

Nakon obdukcije tijela potvrđeno je da je 65-godišnjakinja zadavljena. Iako nema zvanične potvrde iz policije i Tužilaštva o počiniocu, sumnja se da ju je ubio njen sin, koji je trenutno smješten na Psihijatriji.

U e-mailu koji je proslijeđen Tužilaštvu navodi se da se Hana Jašarević, nekoliko dana prije nego što će biti ubijena, obraćala pojedinim institucijama nadležnim za prinudnu hospitalizaciju i zaštitu od porodičnog nasilja.

– Hana ih je obilazila prijavljujući sinove prijetnje i tražeći ili da se sin prinudno hospitalizira ili da se njoj osigura zaštita. Ona je to činila jer se plašila za svoj život. No, niko od službenih lica nije reagirao – dio je pisma upućenog i medijima, a koje je poslao B. B.

Bit će izvršene provjere

Na upit “Avaza”, iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona potvrdili su da su dobili isti e-mail te da će biti izvršene provjere prijavljenih radnji.

– Također, i u predmetu u vezi sa samim ubistvom su već prikupljene, a i dalje se prikupljaju određene informacije koje će biti korištene kako bi se utvrdilo kome se nastradala ranije obraćala i u vezi s kojim okolnostima – naveo je u odgovoru za „Avaz“ Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Komšije nastradale nakon ubistva su govorile da ju je sin često znao maltretirati.

Povezani postovi

Tešanj: Fizički napali policijske službenike prilikom pregleda auta

Prema infpormacijama koje je potvrdio MUP ZDK, tokom vikenda...

Pronađeno ugljenisano tijelo i dokazi koji ukazuju na nasilnu smrt

U bijeljinskom selu Velika Obarska pronađeno je ugljenisano tijelo...

Danas se ubio bivši policajac, ovo je njegov identitet

Na Rostovu, u Općini Bugojno, danas oko 11:15 sati...

Muškarac se ubio pored ceste iz vatrenog oružja, policija na terenu

Na Rostovu, u Općini Bugojno, danas oko 11:15 sati...