Sjednica novog saziva Predstavničkog doma FBiH bit će održana 1. decembra

/

Jučer je održan radno – konsultativni sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka koje su na oktobarskim Općim izborima u BiH osvojile mjesta u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH za naredni četvorogodišnji mandat.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović održao je konsultativni sastanak s ciljem pripreme konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Dogovoreno je da će sjednica novog saziva Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH biti održana 1. decembra 2022. godine, a dogovoren je i sastav privremenih radnih tijela neophodnih za održavanje konstituirajuće sjednice.

“Svi priželjkujemo da parlamentarne većine budu što prije formirane i nove vlasti što prije konstitutuirane da bi nastavile rješavati probleme s kojima se susreću građani”, rekao je Zaimović.

Poziv za konstituirajuću sjednicu Predstavničkog doma FBiH bit će dostavljen nakon što Centralna izborna komisija obavijesti Federalni parlament u vezi dokumentacije i načina uručenja uvjerenja za dodjelu mandata.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...