Pretresi FUP-a u KBZ: Izuzimanje dokumentacije i dokaza u vezi mogućih koruptivnih radnji na Odjelu hirurgije

/

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jutros su započeli pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica, potvrđeno je Zenicablogu.

Prema informacijama koje ima naš portal, pretresi se vrše na Odjelu za hirurške bolesti. Pretres i izuzimanje dokumentacije i određenih materijalnih dokaza obavljeno je a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nezvanično, radilo se o dokumentovanju sumnje i prijave zbog “uzimanja novca” od strane pacijenata i njihovih porodica, ali za sada nije poznato više. Također, nema informacija da je bilo ko priveden ili uhapšen. Djela se dovode u vezu sa koruptivnim krivičnim djelima, a izuzeti su dokazi koji mogu biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Za sada se očekuje da se javno oglasi ili FUP ili Tužilaštvo ZDK, uz čiji nadzor su pretresi vršeni ili pak nadležni sud koji je izdao nalog,

-Mogu jeidno potvrditi da pripadnici FUP-a rade na dokumentovanju slučaja pod nadzorom Tužilaštva. Mi smo im na raspolaganju za sve što traže, ali razumijete da nemamo ni pravo, ni mogućnost da komentiramo istrage, da mi iznosimo bilo kakve podatke ili ocjenjujemo radnje koje su u toku. Bitno je napomenuti da je odnos vrlo korektan i neka ljudi rade svoj posao, mi smo tu da im pomognemo, rekao je za Zenicablog direktor KBZ dr. Rasim Skomorac.

Nastavljaju se aktivnosti u sklopu ove istrage, piše Zenica blog. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Stanje na biroima u FBiH: U ZDK nezaposleno 340 pravnika, skoro 2.000 ekonomskih tehničara…

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine objavila...

Vlada ZDK finansira izradu Registra kućnih ložišta, planirana izgradnja savremenih deponija u Kaknju i Maglaju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Izvještaj o zaštiti okoliša...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Drama kod Zenice: Bježao vozilom, izbjegao policijsku barikadu pa sletio u rijeku i pobjegao

Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u...