Dodik poručio: U novoj Vladi RS bit će osam Srba ministara, pet Bošnjaka i tri Hrvata

/

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da će u novoj vladi od 16 ministarstava biti osam Srba ministara, pet Bošnjaka i tri Hrvata.

Dodik je izjavio da će konfiguraciju i ljude odrediti mandatar Radovan Višković koji ima podršku dvotrećinske većine od 56 poslanika u parlamentu.

– To govori o povjerenju – izjavio je Dodik na konferenciji za novinare nakon što je Viškoviću dodijelio mandat za sastav nove Vlade RS.

Dodik je izjavio da će sastav nove vlade biti kompleksan i da će trebati suptilno naći balans koji se mora obezbijediti.

– Većina političkih partija koje učestvuje u podršci vladi bi samo predložili Srbe. U tom pogledu moramo vidjeti kako će to sve izgledati – rekao je Dodik.

On je izjavio da razumije interesovanje novinara za sastav nove vlade, ali treba dati prostor mandataru da obavi konsultacije.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...