Napreduju radovi na izgradnji nove bolnice u Doboju

Datum:

Uspješno napreduju radovi na izgranji nove JZU Bolnica “Sv. Apostol Luka” u Doboju, saopćilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Sva odjeljenja i službe bolnice su projektovana u skladu sa evropskim normama, pri čemu su zadovoljeni svi zahtjevi moderne bolnice (čisto – nečisto, propuštanje, kontrole, komunikacije, funkcionalne veze, socijalni aspekti, kontrola kvaliteta, hitnost i urgentnost, efikasnost, mjerenje usluga, nezavisni servisi itd.).

Raspolagaće sa ukupno 468 kreveta i to: dnevna bolnica sa 13 kreveta, onkologija sa 10 kreveta, stacionari ukupno sa 397 kreveta i intezivna njega sa 48 kreveta.

Nova bolnica u Doboju raspolagaće sa medicinskim specijalističkim službama, kao i svaka moderna evropska bolnica, kao što su: glavni operacioni blok sa četiri operacione sale, urgentni blok sa operacionom salom, dijagnostički centar sa više od 22 raznih radioloških i drugih dijagnostičkih procedura dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa oko 20 specijalističkih konsultacija, terapijsku onkološku dnevnu bolnicu, i drugo. Projektovani su odvojeni ulazi za pacijente i osoblje i ulaz u urgentni blok.

Izvor: Akta.ba

Povezani postovi
Related

Na Krndiji opljačkana kuća H.Ć., ostavljena i prijeteća poruka

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, dana 01.12.2022. godine,...

Zavidovići: Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici „Rujnica“

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je sa najpovoljnijim ponuđačem Obrt...

Doboj: Ovo su hrabri policajci i mještani koji su spasili djevojku iz hladne Bosne

Prava drama odvijala se u ponedjeljak navečer na Japanskom...