Tegeltija komentirao političku situaciju u FBiH: Čović je prosto pomeo Komšića sa političke scene

/

Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika i bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), na Twitteru je komentirao trenutnu političku situaciju u BiH. 

– Mora se primjetiti da Konaković dosad uspješno odoljeva napadima na bazi političkog konflikta. SDA mašinerija mu vješto nameće konflitkni narativ ali on to prilično dobro balansira i amortizuje, ne dozvoljavajući da ga uvuku u narativ koji bi Osmorku onemogućio u uspostavljanju vlasti.

NS je značajno naivnija i osjetljivija na SDA medije, zbog čega je labilni dio te Osmorke i njena najslabija karika. SDP igra politički iskusno, SDA zadnja dva dana pojačava konfliktnu retoriku i diže ljestvicu kao zadnji adut, forsirajući Osmorki političku ucjenu na bazi “patriotizma”.

DF se našla u izolovanoj političkoj situaciji i prosto je otpisana kao politički faktor. HDZ joj nije oduzeo koalicioni kapacitet samo sa HDZ-om nego sa bilo kim drugim. Čović je prosto pomeo Komšića sa političke scene, čini se prilično nepovratno.

FBiH je trenutno u fazi potpunog političkog preslagivanja, u kojoj je SDA bez koalicionog kapaciteta, dok Osmorka ima problem nestabilnosti Naše stranke koja je njena Ahilova peta koju će SDA sigurno pokušati da iskoristi, tako da je u stvari NS jedina šansa SDA da poremeti planove Osmorke – napisao je Tegeltija na Twitteru.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U FBiH vrijednost prodaje i otkupa poljoprivrednih proizvoda 106,8 miliona

Ukupna vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda vlastite proizvodnje poljoprivrednih preduzeća...

CIK-u odobreno dodatnih 4,17 miliona KM za Lokalne izbore 2024.

Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine danas je...

Od 142 načelnika u BiH samo su dva mlađa od 30 godina

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani...

Aero klub JMB Aircraft Germany na sarajevskom aerodromu

Članovi njemačkog aero kluba JMB Aircraft Germany sa 15...