Pečeni krompir sa susamom

/

Kao prijedlog za današnji ručak donosimo vam recept za susam krompir.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika biljnog začina
  • 1 kašičica slatke aleve paprike
  • 1 kašičica čilija
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 gr susama
  • 70 gr maslaca

Priprema:

Krompir operite, ogulite i izrežite na četvrtine. Stavite ga u šerpu, nalijte vodom, posolite i stavite da se kuva. Kada počne da ključa, neka se kuva pet minuta i onda odlijte vodu.

U dubljoj činiji pomiješajte maslinovo ulje i začine. U to dodajte krompir, pažljivo promiješajte da se obloži sa svih strana, pa ga preručite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pospite ga susamom i protresite kako bi se obložio sa svih strana i na kraju preko krompira rasporedite maslac isjeckan na listiće.

Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata, a pred kraj skinite foliju da se zapeče i dobije finu koricu.

Izvor: Nezavisne

spot_img

Povezani postovi

Surova realnost života u BiH: U javne kuhinje dolaze i zaposleni

U BiH je sve veći broj siromašnih. Svako šesto...

I danas se očekuje snijeg u pojedinim dijelovima BiH

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom,...

Unaprijeđeno 176 policijskih službenika Federalne uprave policije

Dana, 21.11.2024. godine, u kino-sali Doma policije u Sarajevu...

Zvijezde pouzdanosti zasijale na gala svečanosti projekta “Pouzdanost”

Juče je u organizaciji bonitetne kompanije LRC d.o.o. održana...