Sjednica VSTV-a BiH iduće sedmice: Razmatra se Imenovanje članova u Radnu grupu

/

Redovna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) bit će održana u srijedu i četvrtak, 30. novembra i 1. decembra 2022. godine sa početkom u 09:00 sati. 

Dnevni red ima 21. tačku, a između ostalog planirano je razmatranje o Smjernicama za nosioce pravosudne funkcije prilikom istupanja u javnosti i korištenja društvenih mreža.

Raspravljat će se i Zahtjev za odobrenje Pravilnika o dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona, Imenovanje članova VSTV-a BiH u Radnu grupu za analizu i pripremu nacrta Programa početne obuke i programa stručnog usavršavanja sudija i tužilaca za 2023. godinu, Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH te Akcioni planovi za implementaciju Strategije za unapređenje rodne ravnopravnosti u pravosuđu BiH.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Maturantima srednje škole dijele po 200 KM

Nastavljajući aktivnosti, koje su sklopu seta mjera podrške mladim...

Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK

Inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla...

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...