Saradnja BBI banke i Općine Tešanj: Stambena finansiranja za mlade iz Tešnja u BBI banci prvih pet godina besplatno

/

Mladi iz Općine Tešanj koji još uvijek nisu riješili stambeno pitanje, sada su u mogućnosti to učiniti uz veoma povoljne uslove finansiranja i subvenciju profitne marže, za prvih pet godina otplate finansiranja.

Rezultat je ovo danas potpisanog Ugovora o poslovnoj saradnji između BBI banke i Općine Tešanj.

BBI banka je za ovu svrhu osigurala 1,3 miliona KM, dok je Općina u svom budžetu za ovu godinu izdvojila 100 hiljada KM za subvencioniranje profitne marže.

„Specifičnost našeg javnog poziva je da smo omogućili mladim ljudima koji žele da kupe stan, kupe nekretninu korištenje ovih sredstava, ali smo ostavili mogućnost i za mlade koji se odluče za gradnju vlastitog doma, dakle na području Općine Tešanj. Nadam se da ćemo olakšati budućnost mladim ljudima, omogućiti im da što prije budu u svom vlastitom domu i da zajednički radimo na daljem prosperitetu Općine Tešanj i BiH “ pojasnio je načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, dodajući da će mladi potpisivati ugovor direktno sa Bankom i preuzimati obavezu.

Ovo je mjera koju Općina Tešanj provodi u saradnji sa BBI bankom kako bi mladim ljudima olakšala stambeno zbrinjavanje kroz otplatu dijela profitne marže na stambeno finansiranje u prvih pet godina otplate. BBI banka je kroz protekle godine, uz specijalne linije kreditiranje stanovništva ali i razvoja privrede pokazala svoju opredjelnjost ka društveno odgovornom poslovanju.

„Društveno odgovorno poslovanje je u temeljima BBI banke i mi svoje poslovanje usmjeravamo ka podršci razvoju privrede i stanovništva. Ja ovom prilikom želim da se zahvalim i načelniku gospodinu Huskiću na ovoj ideji da se otvori jedna povoljna linija kako bi mladi mogli da riješe svoje stambeno pitanje. Današnjim potpisivanjem ugovora između BBI banke i Općine Tešanj stavljena su na raspolaganje određena sredstva, gdje će mladi uz subvenciju profitne stope moći da kupe kuću, stan ili da izgrade svoj vlastitu nekretninu. I vjerujemo da će ovo biti jedan podstrek da mladi ostanu ovdje u Tešnju, da riješe svoje stambeno pitanje.“, izjavio je Edin Buljina direktor Segmenta Retail prodaja BBI banke.

Ugovorom je predviđeno da će jedan aplikant moći dobiti finansiranje do 50 hiljada KM. Rok otplate je do 20 godina, a profitna marža kretat će se od 3 do 3,55 posto u zavisnosti od roka otplate. Općina će, nakon provjere ispunjenja uslova subvencioniranja, kvartalno isplaćivati profitnu maržu u iznosu do 3 posto, što u konačnici znači da će se građani koristiti finansiranjima već od 0%.

Svi detalji oko finansiranja iz ove linije mogu se dobiti u poslovnici BBI banke u Tešnju, koja se nalazi na adresi Titova br.9 ili putem web stranice banke kao i pozivom na
besplatni info telefon 0800 20020

Povezani postovi

Dodijeljeni zamjenski mandati: U Parlament bi trebala ući Ermina Salkičević-Dizdarević iz Tešnja

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine dodijelila je...

Dobojlija pucao u kući poznanika: Priveden zbog izazivanja opšte opasnosti

Dobojska policija uhapsila je S.J. iz tog grada zbog...

U Bukvi uhapšen F.E. iz Tešnja zbog posjedovanja Speeda

Sinoć oko  02.50 sati, u mjestu Bukva, od strane...

Tešanj: Na današnji dan 30.01.2013.godine preselio je efendija Hilmo Perčo

Piše: Haris Sejdić Sjećanje Hilmu Perčo/ Na današnji dan 30.01.2013.godine,...