Zavidovići: Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici „Rujnica“

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je sa najpovoljnijim ponuđačem Obrt „Meta-B“ iz Zavidovića ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici „Rujnica“ u II fazi projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Ugovoreni radovi podrazumijevaju zemljane radove, izgradnju potpornog zida visine 1 m, izgradnju šadrvana dimenzija 3,0 x 4,0 m od jelovog drveta, fino izbrušenog i hoblanog te bojenog lazurnom bojom i zaštitnim sredstvima za impregnaciju uz izradu betonske ploče, ugradnja ivičnjaka, ograde visine 1 m od čeličnog pocinčanog rama sa ispunom od drvenih daščica postavljenih vertikalno i obojenih različitim bojama.

Planirana je ugradnja čelične kombinovane sprave, cinkovane, za djecu uzrasta do 12 godina sa tri kule, mostom, dva tobogana, penjalicama, te montaža metalne ljuljačke, cinkovane, sa dvije sjedalice i mrežom za penjanje. Pored ovoga montirat će se i metalna cinkana klackalica za dvije osobe sa drvenim sjedalicama, rukohvatima i gumenim amortizetima za ublažavanje prizemljavanja grede uz izradu temelja.

Ugradit će se parkovske klupe, montirati kante za otpatke kao i njihalica za djecu sa oprugama, te vrtuljak prečnika 1300 mm sa stabilnom metalnom konstrukcijom od cinkovanih okruglih cijevi sa sjedalicama od vodootporne šperploče.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 41.956,20 KM a sredstva su obezbijeđena od strane UNDP-a u okviru II faze projekta „Jačanje mjesnih zajednica u BiH“ i iz Budžeta Grada Zavidovići.

Gradonačelnik Hašim Mujanović posebno ističe da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa UNDP-om. Saradnja je rezultirala brojnim projektima okončanih na zadovoljstvo građana Zavidovića. Gradonačelnik izražava nadu da će se dobra saradnja nastaviti i u narednom periodu, a Grad Zavidovići spreman je učestvovati u sufinansiranju značajnih projekata za Zavidoviće.

Gradonačelnik  Hašim Mujanović naglašava da je sretan što će se i u MZ „Rujnica“ graditi moderno igralište sa pratećim sadržajima u kojima će moći uživati i slobodno vrijeme provoditi djeca i omladina. Grad Zavidovići stoji na raspolaganju mladim osobama i podržavat će sve kvalitetne ideje za unapređenje uslova u njihovim sredinama.

Povezani postovi

Svjetlana i Aida zajedno rade na boljem, uspješnijem i tolerantnijem Maglaju

Tolerancija je razumijevanje različitosti, gradnja prijateljstava, shvatanje ljepote i...

U posljednja 24 sata u Tešnju rođene tri bebe

Kako je to objavila Služba civilne zaštite Tešanj, na...

Tešanj: Seatom udarila pješaka koji je zadobio teške tjelesne povrede

U protekla 24 sata na području općine evidentirana je...

Krađa na Krndiji: Iz haustora zgrade ukradeno biciklo

Kako je to objavljeno u saopćenju MUP-a ZDK, u...