Zavidovići: Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici „Rujnica“

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je sa najpovoljnijim ponuđačem Obrt „Meta-B“ iz Zavidovića ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici „Rujnica“ u II fazi projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Ugovoreni radovi podrazumijevaju zemljane radove, izgradnju potpornog zida visine 1 m, izgradnju šadrvana dimenzija 3,0 x 4,0 m od jelovog drveta, fino izbrušenog i hoblanog te bojenog lazurnom bojom i zaštitnim sredstvima za impregnaciju uz izradu betonske ploče, ugradnja ivičnjaka, ograde visine 1 m od čeličnog pocinčanog rama sa ispunom od drvenih daščica postavljenih vertikalno i obojenih različitim bojama.

Planirana je ugradnja čelične kombinovane sprave, cinkovane, za djecu uzrasta do 12 godina sa tri kule, mostom, dva tobogana, penjalicama, te montaža metalne ljuljačke, cinkovane, sa dvije sjedalice i mrežom za penjanje. Pored ovoga montirat će se i metalna cinkana klackalica za dvije osobe sa drvenim sjedalicama, rukohvatima i gumenim amortizetima za ublažavanje prizemljavanja grede uz izradu temelja.

Ugradit će se parkovske klupe, montirati kante za otpatke kao i njihalica za djecu sa oprugama, te vrtuljak prečnika 1300 mm sa stabilnom metalnom konstrukcijom od cinkovanih okruglih cijevi sa sjedalicama od vodootporne šperploče.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 41.956,20 KM a sredstva su obezbijeđena od strane UNDP-a u okviru II faze projekta „Jačanje mjesnih zajednica u BiH“ i iz Budžeta Grada Zavidovići.

Gradonačelnik Hašim Mujanović posebno ističe da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa UNDP-om. Saradnja je rezultirala brojnim projektima okončanih na zadovoljstvo građana Zavidovića. Gradonačelnik izražava nadu da će se dobra saradnja nastaviti i u narednom periodu, a Grad Zavidovići spreman je učestvovati u sufinansiranju značajnih projekata za Zavidoviće.

Gradonačelnik  Hašim Mujanović naglašava da je sretan što će se i u MZ „Rujnica“ graditi moderno igralište sa pratećim sadržajima u kojima će moći uživati i slobodno vrijeme provoditi djeca i omladina. Grad Zavidovići stoji na raspolaganju mladim osobama i podržavat će sve kvalitetne ideje za unapređenje uslova u njihovim sredinama.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...