Horor u Banjoj Luci: Pretučen učenik 9. razreda, u besvjesnom stanju prevezen u UKC RS

/

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš pretučen je i ostavljen na ulazu u dvorište.

Sve se desilo kasno navečer 29. novembra, a kako piše Srpskainfo njega je napao vršnjak u dvorištu škole i teško pretukao i oborio na zemlju.

Pronađen u besvjesnom stanju

Povrijeđeni dječak je pronađen navodno u besvjesnom stanju te je prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS. Kako su Glasu Srpske rekli za UKC, ne navodeći ime povrijeđenog, učenik je zadobio povredu glave i stabilnog je zdravstvenog stanja.

– Prema podacima Klinike za dječiju hirurgiju, pacijent, za kojeg ste poslali upit, zadobio je povredu glave, zbrinut je, dijagnostički obrađen i stabilnog je zdravstvenog stanja. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u ovoj Klinici – rekli su sa UKC-a.

– U Policijskoj upravi (PU) Banja Luka potvrdili su da im je 29. novembra prijavljeno da je povrijeđen učenik devetog razreda u banjalučkom naselju Lauš te da je obavljen uviđaj. O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka. Tužilac je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja – rekli su u PU Banjaluka.

Potukli se poslije nastave

Dodali su da u cilju zaštite istrage i djeteta ne mogu da govore više informacija o ovom slučaju.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Miroslav Popržen potvrdio je da su se poslije nastave potukla dva učenika u dvorištu škole.

– Odmah po saznanju preduzeli smo sve neophodne mjere i obavijestili policiju i Centar za socijalni rad. Škola će preduzeti sve u skladu s zakonom da se ovakve stvari spriječe i ovaj slučaj završi na najbolji mogući način – rekao je Popržen.

Podsjećamo, ovo je drugi slučaj nasilja među učenicima u Banjoj Luci u poslednjih nekoliko dana. Četrnaestogodišnji đak Osnovne škole “Ivo Andrić” pretučen je prije šest dana.

Izvor: Avaz

Povezani postovi

Vjernici iz BiH na hadž kreću 12. juna: Jednu od pet islamskih dužnosti obavit će 2.200 osoba

Buduće hadžije iz Bosne i Hercegovine, na put ka...

Policija se “naoružava” čitačima kartica: Kazne će se plaćati na licu mjesta

Policija Republike Srpske uskoro će dobiti POS terminale putem...

“Krimolovci” u maju zaprimili 423 poziva od kojih je 57 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Bh. meteorolozi: Očekuje nas svježije ljeto u odnosu na prošlu godinu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je sezonsku prognozu vremena za...