Gradonačelnik održao sastanak sa predstavnicima MZ „Pašin konak“ i predstavnicima Odbora za izgradnju vodovoda

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović danas je u svom Kabinetu održao sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice „Pašin konak“ i sa predstavnicima Odbora za izgradnju vodovoda u ovoj mjesnoj zajednici.

Učesnici sastanka istakli su izražen problem vodosnadbijevanja sa kojima se susreću mještani ove mjesne zajednice. Također, izvijestili su načelnika u kojoj fazi je izgradnja gradskog vodovoda.

Gradonačelnik je zahvalio na posjeti te je naglasio da Grad Zavidovići u kontinuitetu izdvaja sredstva za ovu namjenu u saradnji sa višim nivoima vlasti. Gradonačelnik je izvijestio učesnike sastanka da su izabrani najpovoljniji izvođači radova za izgradnju rezervoara R5 i rezervoara R5 sa ukupnom vrijednosti 257.081,06 KM.

Gradonačelnik je istakao da se radi o većem vodovodnom sistemu iz kojeg će se pitka voda obezbijediti za sve stanovnike Mjesne zajednice „Pašin konak“ a za to su potrebna, zaista, značajna finansijska sredstva koja nije moguće obezbijediti u kratkom vremenskom periodu. Gradonačelnik je zamolio predstavnike Mjesne zajednice i Odbora za izgradnju vodovoda za strpljenje i dobru saradnju u cilju što skorijeg okončanja ovog značajnog projekta.    Istakao je svoju opredijeljenost za nastavkom izgradnje ovog vodovodnog sistema a i drugih infrastrukturnih projekata u mjesnoj zajednici „Pašin konak“ u narednom periodu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...