Maloljetnik vozilom udario pješakinju (78) i pobjegao s mjesta nesreće

/

U Sarajevu je jučer došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena 78-godišnja pješakinja.

Vozač se udaljio s mjesta nesreće, a kasnije se doznalo da je za volanom bio maloljetnik.

O svemu su se danas oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, iz kojeg navode:

“Dana 8. decembra 2022.godine, u 12,50 sati u ulici Gimnazijska, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje E.G., rođena 1944. godine, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke Mini Cooper S, reg. oznaka J73-A-594, kojim je upravljao NN vozač, a koji se nakon saobraćajne nezgode vozilom udaljio sa mjesta događaja.

U ovoj saobraćajnoj nezgodu teške tjelesne povrede (fraktura desnog skočnog zgloba) zadobila je pješakinja E.G., a ljekarska pomoć joj je ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju., piše Radio Sarajevo.

Istog dana, dalje otkrivaju, u službene prostorije PU Novi Grad Sarajevo pristupio je vlasnik navedenog vozila H.T., rođen 2003.godine, nastanjen u Sarajevu kao i maloljetno lice, rođeno 2005. godine, nastanjeno u Sarajevu, koje je u kritično vrijeme upravljalo pomenutim vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom “B” kategorije.

“O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode”, dodaju iz MUP-a.

Povezani postovi

Naljutio se zbog računa pa ubio sedam ljudi

Amerikanca Čunli Džaa, osumnjičenog da je u dvije odvojene...

Teška saobraćajna nesreća kod Tešnja: U žestokom sudaru vozila povrijeđene dvije osobe

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na...

Pronađeno tijelo djevojke: Sumnja se u predoziranje

Policiji u Bosanskoj Dubici prijavljeno je da je u...

Rasvijetljeno teško ubistvo: Rođak usmrtio sestre

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa...