Zavidovići: Zatvoren žičani most prema naselju Hadžići

/

Na žičanom mostu preko rijeke Krivaje koji povezuje naseljeno mjesto Hadžići sa magistralnom cestom M17.1. dogodila se saobraćajna nezgoda prilikom čega je došlo do propadanja putničkog motornog vozila uslijed dotrajalosti drvenih talpi.

Odmah po saznanju Inspektor za ceste Gradske uprave Zavidovići izvršio je uvid na licu mjesta te je konstatovao da žičani most nije bezbijedan za kretanje putničkih motornih vozila. Imajući u vidu, prije svega da se radi o pješačkom mostu, te imajući u vidu dotrajalost drvenih talpi Inspektor za ceste naložio je obustavu saobraćaja preko pomenutog mosta.

Gradska uprava Zavidovići pokrenula je postupak zamjene drvenih talpi koje će most učiniti sigurnijim i bezbjednim za kretanje pješaka. Istovremeno u fazi je izrada projektne dokumentacije za izgradnju novog mosta u Stogu. Dio sredstava za izgradnju ovog mosta već je obezbijeđen od strane viših nivoa vlasti. Izgradnjom ovog mosta naselje Hadžići bit će adekvatno i sigurno povezano sa magistralnim putem.

Gradonačelnik Hašim Mujanović izrazio je žaljenje zbog neodgovornog odnosa prema mještanima naselja Hadžići u prošlosti, posebno imajući u vidu činjenicu da je riječ o naselju koje je tokom protekle agresije pretprilo značajno razaranje i iseljavanje stanovništva. Gradska uprava Zavidovići promijenila je taj nepravedan odnos.

U ovom naselju već je počela izgradnja javne rasvjete a u narednom periodu, ovisno o dinamici izrade projektne dokumentacije, započet će i prva faza izgradnje adekvatnog betonskog mosta. Gradonačelnik Mujanovć zahvaljuje se mještanima na strpljenju tokom proteklog perioda uz nadu da će njihovi gorući problemi uskoro biti riješeni.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U Općoj bolnici Tešanj za vikend rođene 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su na...

Tešanj: Snaga naroda u petak ima izbornu skupštinu

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj aktivno je radio na...

Uhapšen muškarac iz Tešnja zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, jučer je izvršen...