Trik koji bh. radnici teško mogu primijeniti: Evo kako uštedjeti 3.000 KM za godinu dana

/

Stručnjaci uvijek ističu da je princip štednje vrlo jednostavan, a sastoji se u tome da trošite manje novca nego što ga dobijete. I zaista zvuči jednostavno, no u praksi je vrlo teško ostvarivo, posebno ako prihodi nisu visoki. No postoji trik uz čiju pomoć ipak možete uštedjeti.

Stručnjaci uvijek ističu da je princip štednje vrlo jednostavan, a sastoji se u tome da trošite manje novca nego što ga dobijete. I zaista zvuči jednostavno, no u praksi je vrlo teško ostvarivo, posebno ako prihodi nisu visoki. No postoji trik uz čiju pomoć ipak možete uštedjeti.

Svakog ponedjeljak u kasicu ili na račun stavite iznos od jednog eura (oko 2 KM). U utorak stavite dva (4 KM), u srijedu tri (6 KM), u četvrtak četiri (8 KM), u petak pet (10 KM), u subotu šest (12 KM) i u nedjelju sedam eura (14 KM). U sedam dana stavili ste na stranu 28 eura (približno 60 KM), a niste to ni osjetili. U mjesec dana tako ste uštedjeli 112 eura, piše Tips‘n‘Tricks, prenosi BUKA. 

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Meteorolozi objavili kakvo bi nas vrijeme moglo očekivati za prvomajske praznike

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je srednjoročnu prognozu sa...

Bolest bubrega tiho se javlja: Jedan rani simptom može biti upozorenje

Smrtnost povezana s bubrežnom bolesti raste iz godine u...

Dosadila vam je klasična, za Bajram napravite kokos baklavu

Iako su u tradiciji regije najpopularnije baklave s orasima,...

Zeničanin Irdin Dinči snima tri nove pjesme, krije ime kolege sa kojim je uradio duet

Irdin Dinči uskoro ulazi u studio kako bi snimio...