Da li je Dubioza Kolektiv opravdala budžet od 350.000KM?

/

Hiljade građana i turista okupilo se ispred Vječne vatre u Sarajevu gdje je bio upriličen javni doček Nove godine odnosno novogodišnji koncert popularne sarajevske grupe “Dubioza Kolektiv”.

Titova ulica u centru grada zatvorena je za saobraćaj već nekoliko sati da bi se ispoštovale sve sigurnosne procedure. Iako se tek očekuje početak novogodišnje zabave, atmosfera na ulicama glavnog grada je uzavrela.

Gradonačelnica Benjamina Karić izjavila je da je budžet za centralnu novogodišnju proslavu u Sarajevu iznosio preko 350.000 KM.

Potpisan je ugovor na 350.000 konvertibilnih maraka. U tih 350.000 KM je uključena, pored samog nastupa Dubioze, i produkcija, vatrometi, sama bina, dakle, svi propratni troškovi. – rekla je Karić.

“Na naše veliko zadovoljstvo i radost, kontaktirajući naše hotelijere, imamo informaciju da su smještajni kapaciteti popunjeni između 95 i 100 posto. I oni hoteli koji nisu u potpunosti popunjeni, hotelijeri imaju očekivanja da će biti popunjeni do kraja mjeseca. Turisti su u posljednje vrijeme razvili neke nove navike, da neke rezervacije rade u posljednjem trenutku. Očekujemo da će ove godine hotelski kapaciteti biti popunjeni 100 posto, što u suštini i čini naš najveći kapacitet kada je u pitanju smještaj”, istakla je Adisa Kušundžija, glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo (TZ KS).

Šta kažu građani na Facebooku?

Azur Huremovic
Bravo, bilo je extra

Sandra Peljin-Banusic
Bravo za Sarajevo ,bravo za Dubiozu💥

Aida Nadarević
Očajna organizacija 🙂

Adem Kuljankic
Parada srama,psovke,alkohola,droge….Ovi narkomani da nam budu ponos? Čega se pametan stidi….

Ad AMuminović
Ozvučenje užas

Admir Mujanovic
Večerašnji koncert povodom dočeka Nove godine,obična je bljuvotina.
Ove bljuvotine gledaju i slušaju naša djeca,ove bljuvotine plaćene su našima parama.
Plaćeno je da naša djeca slušaju vulgarne do kraja bezobrazne izraze.
Ovo nije sramota samo za Sarajevo,ovo je sramota za Bosnu i Hercegovinu.

Pjevali od 23:30 do 00:45 i na kraju ce uzeti pozamasnu svotu novca za ovakav ‘spektakl’. Ili sam ja lud, ili šta… Mislim da je vasa Benjamina bespotrebno potrosila nekoliko stotina hiljada za nizašta.

Podsjećamo najposjećeniji novogodišnji doček u Sarajevu bio je 2017. godine, kada je na Trgu Bosne i Hercegovine bilo više od 80.000 posjetilaca. Novogodišnji doček na kojem je nastupio Dino Merlin poreske obveznike je koštao 250.000 KM.

– Hoćemo da Sarajevo bude prva destinacija u regionu kada je u pitanju doček Nove godine, poručio je tadašnji premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, navodeći da će doček Nove godine koštati oko 213.000 plus PDV, dakle, oko 250.000 maraka.

Tadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je tada se radi o 16. tradicionalnom dočeku Nove godine na otvorenom.

– Od prošle godine razmišljamo kako napraviti manifestaciju regionalnog karaktera, jer su nam turistički potencijali i turizam mnogo bitni. Zahvaljujemo Vladi Kantona Sarajevo s kojom organiziramo ovaj projekat, kao i svima koji učestvuju. Grad Sarajevo izdvaja 100.000 KM, a Kanton 150.000 KM. Postavljamo nove standarde u organizaciji, želimo da privučemo što veći broj turista u naš grad. Zapitajmo se šta to znači za taksiste, hotelijere, ugostitelje i ljude koji će od toga najviše profitirati – kazao je tada Abdulah Skaka, piše crnahronka.

.

 

Povezani postovi

Održan 12. tradicionalni iftar u organizaciji Udruženja privrednika ”Biznis Centar” Jelah-Tešanj

Večeras u prelijepom ambijentu Grande Intermezzo-a održan je tradicionalni, dvanaesti ...

Firma MFC Sarajevo prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

Mladi fizičar iz BiH primljen na doktorske studije u Americi, i to kao najbolji

Dino Škrgić, student četvrte godine na Odsjeku za fiziku...