Opozicija i pozicija u Tešnju složne kada je riječ o povećanju paušala!

/

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Tešanj u 2022. godini koja je održana u četvrtak 29.12.2022. godine pod tačkom Prijedlog Budžeta Općine Tešanj za 2023. godine tešanjski vijećnici su za sebe usvojili i povećanje mjesečnih primanja-paušala.

Povećan je i to značajno i paušal za predsjedavajućeg OV Tešanj Amira Kurtića (SDA). Mada se ponekad stiče dojam da u Tešnju pored pozicije postoji i opoziciji, to nije slučaj kada su u pitanju lični interesi.

Tako su vijećnici i pozicije i opozicije zajedno bili za povećanje naknade. Podsjećamo da OV Tešanj čine vijećnici SDA, SDP, NES, Stranka za BiH, BPS, NB-LDS, Platforma za progres i Naša stranka.

Jedini vijećnik koji nije bio ni za ni protiv ove odluke je vijećnik Nermin Deljkić (Naša stranka) koji nije prisustvovao ovoj tački dnevnog reda, pa sa te strane jedini i čini iskrenu opoziciju. Inače, već duže vrijeme je u Općinskom vijeću Tešanj na snazi tiha kohabitacija SDA i SDP. Zbog toga je jedna grupa aktivista i članova SDP-a napustila OO SDP Tešanj i ponovo pokrenula rad Naše stranke u Tešnju.

Rezultat je došao veoma brzo jer je OO Naša Stranka Tešanj imenovala ministra u novoj Vladi ZDK Edin Hasaničević (iako su njegove dojučerašnje kolege iz SDP-a do kraja radila na tome da on ne bude ministar).

Podsjećamo da je upravo Hasaničević u dva navrata bio kandidat SDP-a za načelnika općine Tešanj (2012. i 2020. godine) i u oba izborna ciklusa je bio drugi po broju glasova.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...