Tešanj i dalje bilježi povećanje broja oboljelih od akutnih respiratornih infekcija

/

U KB Zenica tokom treće sedmice 2023. god. nije bilo hospitaliziranih SARI slučajeva.  U toku ove sedmice došlo je i do smanjenja broja oboljelih od akutnih respiratornih infekcija na području ZDK, dok se porast oboljelih bilježi na području općina Tešanj, Maglaj i Žepče.

Naime u drugoj sedmici 2023. godine na području općine Tešanj zabilježeno je 496 akutnih respiratornih infekcija dok je u protekloj sedmici broj registrovanih infekcija bio 503. Slična je situacija i na području Maglaja i Žepča gdje je zabilježen rast broja akutnih respiratornih infekcija kod stanovništva.

Na području ZDK istovremeno je registrovano 187 slučaja oboljenja koja po simptomima odgovaraju gripi, a na području općine Tešanj 21.

Podaci se sedmično dostavljaju Službi za epidemiologiju, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, iz zdravstvenih ustanova Zeničko-dobojskog kantona.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...

Tešanj: Tokom vikenda dvije intvencije vatrogasaca

U protekla 72 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Tešanj...

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...