Toše Proeski danas bi slavio 42. rođendan

/

Nikad prežaljeni Toše Proeski danas bi proslavio 42. rođendan. Preminuo je 2007. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške. Imao je samo 26 godina.

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. u Kruševu u Makedoniji, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. Sa 15 godina već je nastupao na festivalu Makfest, a nakon što je s Tonyjem Cetinskim 2004. godine snimio hit “Lagala nas mala”, i osvojio je  publiku.

Iza sebe je ostavio pjesme, ali i rečenice po kojima će ostati upamćen, a posljednjim intervjuom večer prije smrti, u kojem je izjavio kako mu je “svega puna glava”, ušao je u legendu. Njegovi nastupi punili su dvorane bez obzira na to u kojoj su se državi održavali, publiku je osvajao glasom, stasom i karakterom, a poznat je bio i po svojoj skromnosti.

Njegove riječi “Ve sakam site” (Sve vas volim) ni danas nisu oslabjele, a koliko je bio nesebičan i skroman otkrivao je kako na nastupima tako i u intervjuima. Za sebe je često govorio da postoji “zbog publike”, a kritikama nije davao veliko značenje.

– Pričate kako je život divan. I jest, samo da potraje još malo – ispričala je njegova starija sestra makedonskim medijima u jednom intervjuu što je rekao prije tragične pogibije.

Poginuo je 16. oktobra 2007. godine na autocesti A3, na putu iz Skoplja za Zagreb. Automobil koji je vozio Georgij Georgijevski udario je u teretno vozilo nakon što je vozač zaspao za volanom. Menadžerica Ljiljana Petrović, koja je lakše povrijeđena, spavala je u trenutku nesreće, baš kao i Toše, ali pjevač je preminuo na licu mjestu, zbog povreda kičme.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...

Zeničanin Irdin Dinči ima novi hit: Svi hvale “Prašnjave ormare”

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat...

Šta voze bh. pjevači i glumci: Jedni nemaju ni vozačku, drugi imaju vozače, a treći rado sjednu na bicikl

Pjevači zbog čestih putovanja dosta vremena provode u automobilima....