Nema promjena u SDA ZDK?!

/

Kako smo ranije u dva navrata pisali da su počela unutarstranačka previranja unutar KO SDA ZDK zbog neuspjeha oko formiranja vlasti na nivou ZDK, ipak, za sada sve ostaje isto.

Za neuspjeh u procesu implementacije izbornih rezultata i neformiranja vlasti na  udaru se našao predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević i predsjednik OO SDA Zenica Nezir Pivić, ali i drugi predsjednici općinskih odbora gdje je SDA ostvarila slabiji rezultat.

Međutim, trenutno u vrhu SDA BiH ne vide alternativu postojećoj strukturi, jer i potencijalni “novi” kadrovi povjereništva su zapravo dugogodišnji kontroverzni članovi (doživotni) SDA koji su po nekoliko mandata na izvršnim i zakonodavnim pozicijama, na koje ih je delegirala SDA, tako da se za sada ne bi mjenjalo ništa.

Zaključeno je da “višegodišnji” zastupnik u raznim parlamentima u Bosni i Hercegovini i aktuelni državni zastupnik Šemsudin Mehmedović ipak nije i ne može biti alternativa postojećoj strukturi SDA u ZDK.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Direktorica “Medice” oslobođena optužbe za zloupotrebu položaja, članice NO za nesavjestan rad u službi

Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostepenu, nepravosnažnu presudu...

ZDK refundira 50 posto troškova: Neinvazivno prenatalno testiranje sigurno i za majku i bebu

Neinvazivno prenatalno testiranje je postupak kojim je moguće otkriti...

ZDK: Izdat 501 prekršajni nalog, 70 vozača vozilo pod utjecajem alkohola

Nakon izvršenih analiza i procjena koje su vršene na...

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...