Pretresi u Tešnju i Jelahu zbog krivičnih djela osoba S.A. i O.M.

/

Dana 15.02.2023.godine, u vremenu od 09,00 do 10,45 sati, policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK su postupali su po naredbi Općinskog suda u Tešnju te u ulici Kose, izvršili pretres vozila i objekata koje koristi S.A. (1998.) iz Tešnja.

Tom prilikom, policijski službenici su pronašli su i oduzeli jedan prazan okvir od automatske puške i jedan metak kalibra 7,9 mm.

Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” nastavili su istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

 

Dana 15.02.2023.godine u vremenu od 10,15 do 11,45 sati, policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK su postupali su po naredbi Općinskog suda u Tešnju, te u ulici Titova, u Jelahu izvršili pretres vozila i objekata koje koristi O.M. (1997.) iz Tešnja.

Prilikom pretresa policijski službenici pronašli su i oduzeli četiri metka nepoznatog kalibra, dva laptopa, dva mobitel telefona marke “Samsung”, pet USB stikova i jednu memorijsku karticu.

Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...