Ovo su najjeftinije destinacije za romantična putovanja u Evropi, dva bh. grada visoko na listi

/

Stranica Jersey Island Holidays nedavno je objavila popis najjeftinijih destinacija za kraća romantična putovanja u Evropi, a na listi su se našli i bh. gradovi Banja Luka i Tuzla.

Kako navode, ako imate ograničeni budžet, a želite otputovati na romantični vikend, ovaj popis destinacija mogao bi vam biti od koristi. Analizirajući prosječnu cijenu taksija, alkohola, smještaja, večera i ostalog tokom dva dana, studija je došla do popisa najpovoljnijih evropskih destinacija namijenjenih za dvoje.

Izvorna studija uključivala je cijene letova do i iz Ujedinjenog Kraljevstva, no stranica je Timeout.com izvukla je cijene bez uključenog leta do ovih destinacija.

Tako se prvi na popisu našao grad iz Srbije. Niš je izabran za najjeftiniji grad u Evropi gdje možete provesti romantični vikend. Kako navode prosječna cijena vikenda u Nišu iznosi oko 114 funti (oko 250 konvertibilnih maraka). Opisali su ga kao riznicu stvari od rimskih ruševina i srednjovjekovnih utvrda do drevnih toplica.

Drugi grad na listi je Banja Luka s prosječnom cijenom vikenda od 122 funte (oko 270 konvertibilnih maraka).

Na trećem mjestu našao se još jedan grad iz Bosne i Hercegovine, a to je Tuzla, gdje prosječna cijena vikenda za dvoje iznosi 125 funti (oko 275 konvertilbilnih maraka).

Ostali gradovi koji su se našli na ovom popisu su: Priština (Kosovo), Skoplje (Sjeverna Makedonija), Podgorica (Crna Gora), Kišinjev (Moldavija), Debrecen (Mađarska), Lublin (Poljska) i Beograd (Srbija).

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...

Probudili ste se umorni? Ove namirnice napunit će vas energijom

Loše ste spavali? Stručnjaci se slažu da bi san...