Ovo su najjeftinije destinacije za romantična putovanja u Evropi, dva bh. grada visoko na listi

/

Stranica Jersey Island Holidays nedavno je objavila popis najjeftinijih destinacija za kraća romantična putovanja u Evropi, a na listi su se našli i bh. gradovi Banja Luka i Tuzla.

Kako navode, ako imate ograničeni budžet, a želite otputovati na romantični vikend, ovaj popis destinacija mogao bi vam biti od koristi. Analizirajući prosječnu cijenu taksija, alkohola, smještaja, večera i ostalog tokom dva dana, studija je došla do popisa najpovoljnijih evropskih destinacija namijenjenih za dvoje.

Izvorna studija uključivala je cijene letova do i iz Ujedinjenog Kraljevstva, no stranica je Timeout.com izvukla je cijene bez uključenog leta do ovih destinacija.

Tako se prvi na popisu našao grad iz Srbije. Niš je izabran za najjeftiniji grad u Evropi gdje možete provesti romantični vikend. Kako navode prosječna cijena vikenda u Nišu iznosi oko 114 funti (oko 250 konvertibilnih maraka). Opisali su ga kao riznicu stvari od rimskih ruševina i srednjovjekovnih utvrda do drevnih toplica.

Drugi grad na listi je Banja Luka s prosječnom cijenom vikenda od 122 funte (oko 270 konvertibilnih maraka).

Na trećem mjestu našao se još jedan grad iz Bosne i Hercegovine, a to je Tuzla, gdje prosječna cijena vikenda za dvoje iznosi 125 funti (oko 275 konvertilbilnih maraka).

Ostali gradovi koji su se našli na ovom popisu su: Priština (Kosovo), Skoplje (Sjeverna Makedonija), Podgorica (Crna Gora), Kišinjev (Moldavija), Debrecen (Mađarska), Lublin (Poljska) i Beograd (Srbija).

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...