Za bolji ukus palačinaka potreban jedan poseban sastojak

/

Palačinke su omiljena, brza poslastica svakome. Osim što mogu biti slatke, mogu biti i u slanoj varijanti pa ih je lijepo spremiti i za doručak. 

Evo jednog recepta.

Sastojci za mekane palačinke:

3 šolje brašna, 2,5 šolje kisele vode, 1 kašika šećera, malo soli, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1 kesica vanilin šećera,ulje

Priprema:

Pomiješati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.Dodati jednu kašiku ulja i još malo promiješati.

Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagrije, sipati oko pola kutlače tečne smjese, taman toliko da pokrije dno tiganja.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Prije pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja, piše deltaportal.info.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Romi danas slave svoj najveći praznik Đurđevdan

Romi danas slave Đurđevdan (Ederlezi), jedan od svojih najznačajnijih...

Amerikanci nazvali Zdravka Čolića srbijanskim Tomom Jonesom: “Jedan od najskupljih na Balkanu”

Popularna američka stranica celebritynetworth.com opisala je Zdravka Čolića kao...

Ibro Škiljo, pjevač: ZVIJEZDA ‘POD STARE DANE’

Ah, Ibro Škiljo, virtuoz na harmonici i vokalna sila...

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...