Danas oblačno sa kišom, na planinama snijeg

/

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg.

Poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti na sjeverozapadu Bosne, a u ostatu zemlje prema kraju dana ili tokom noći. Vjetar umjeren do pojačan sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 5 stepeni.

Narednih dana kiša

U četvrtak u centralni i istočnim područjima umjereno do pretežno oblačno, ponegdje je moguće i provijavanje slabog snijega. U ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje za prvi maj

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme sa slabim vjetrom...

Nelegalna internet prodaja uzima zamah: Za dva mjeseca oduzeta odjeća i obuća vrijedna 800.000 KM

Zakon o unutrašnjoj trgovini u Federaciji BiH još se...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja, evo do kada ih možete zamijeniti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora: “Čista savjest…”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije...