Psiho test dana: Prvo slovo koje uočite na fotografiji otkriva mnogo o vama i vašem karakteru

/

Da li vam se dopada ova šarena i vesela fotografija? Nama je jako zanimljiva, a nju su zapravo osmislili stručnjaci i psiholozi koji su na temelju svojim istraživanja povezali naše opažanje sa ovom fotografijom i osnovne crte naše ličnosti.

Inače je zanimljiv način na koji naš mozak obrađuje informacije, odnosno našem mozgu je potrebno 13 milisekunde da ono što smo opazili pretvori u informaciju. Način, odnosni slijed u opažanju se u tom smislu nije se pokazao nevažnim.

Zato smo za vas izabrali jedan interesantan test ličnosti koji ćete sigurno željeti da uradite. U nastavku otrkijte šta slovo koje prvo vidite na fotografiji zapravo govori o vama, prenosi Radio Sarajevo. 

Slovo A

Ukoliko je početno slovo ove reči ujedno i ono koje prvo opažate na fotografiji, onda to znači da ste vi jedna vrlo transparentna osoba, koja voli otvorenu komunikaciju, nikad ništa ne krijete, i ne umjete da igrate psihološke igrice u odnosu sa ljudima. Takođe ste i jako lojalni, i to je ono što mnogi navode kao vašu glavnu vrlinu. Naš savjet za vas jeste da ostanete takvi, ali da ne polazite uvijek samo od sebe, i da uzmete u obzir da drugi sa kojima komunicirate možda nisu tako otvoreni kao vi.

Slovo O

Vi ste osoba na koju se svi uvijek oslanjanju kada treba pronaći rešenje za neki problem, i uopšte kada treba pronaći izlaz iz neke situacije onda kada se čini da taj izlaz ne postoji. Kao ste dobri u logičnom zaključivanju, i ono za čim drugi mogu da tragaju satima vama vrlo brzo postaje vrlo jasno. Vi ste nekako uvijek korak ispred svih. Takođe, niste ljubitelj iznenađenja i spontanosti, već volite sve kao dobro da isplanirate, i da se uvijek pridržavate tog svog plana i redoslijeda. Savjet je da ipak shvatite da nije moguće baš sve da iskontrolišete i da ne budete suviše strogi prema sebi.

Slovo R

Vama je organizovanost drugo ime, a prvo ime vam je perfekcionizam. Nevjerovatno vodite računa o detaljima, i kada nešto i najmanje štrči, vas to izluđuje. Perfekcionizam zahtijevate i od drugih, a ne samo od sebe. Vi jednostavno ne umijete da štedite sebe, i da dozirate svoj trud, pa da procijenite oko čega je potrebno da se potrudite 100 posto, a kada do cilja možete da dođete i uz manje napora. Zato na koncu umijete često da budete jako iscrpljeni. To vas ipak ne spriječava da uvijek nastavite po starom. O tome bi trebalo da povedete računa.

Slovo S

Ukoliko je prvo slovo koje opažate slovo S, to znači da ste vi jedna jako smirena osoba, kojoj je najvažnije da ostane izvan bilo kakvog potencijalnog konflikta. Pomalo ste i flegma, pa vam nije stalo da pošto poto iskažete svoje mišljenje. Štaviše, vrlo često ćete ga zadržati za sebe, čim procijenite da se ono bitno razlikuje od mišljenja vašeg sagovornika. U principu niste skloni nerviranju, i sa vama je lako, a ono na čemu biste mogli da poradite jeste da se ponekad malo više zauzmete za sebe.

Slovo T

Drugi vas opisuju kao rođenog vođu, ali onog koji ne sije strah i trepet, već poštovanje drugih dobija prije svega svojim dijelom i radom. Uvijek ste pozitivni i optimistični, nasmijani, i nekako uvijek stvari uspijevate da držite pod svojoj kontrolom. Drugi vas ujedno doživljavaju kao nekog ko je inspirativan i ko odiše inteligencijom. Jednostavno ste uvijek omiljeni u društvu.

Slovo E

Ukoliko je slovo E ono koje vi zapravo prvo uočavate, onda je najbolji opis vas da ste prije svega jedna umjetnička duša. Mašta vam je uvijek na zavidnom nivou, a onda kada odlučite da je sprovedete u djelo, do izražaja dolazi sva vaša kreativnost.

Ono o čemu morate da povedete računa jeste da vaša kreativnost ne ostane neiskorištena. Možete je primeniti u različitim segmentima života i postići zaista fantastične rezultate. Također, ne podnosite unaprijed definisana pravila koja bi vas u tome sputavala. Vi ste prije svega individualac.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...