Ne prestaju unutarstranačka prepucavanja u NES-u (A-SDA) ZDK

/

Ovih dana svjedoci smo unutarstranačkih prepucavanja u NES-u (bivšoj A-SDA) Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjećamo da je ova stranka na Općim izborima 2022. godine osvojila dva mandata, i da se u procesu implementacije vlasti u ZDK podjela na način da je izabrani zastupnik Ramo Isak stao na stranu uz koaliciju SDA, a zastupnica Almina Sivić je stala na stranu koalicije stranaka okupljene oko BHI-Fuad Kasumović.

Istini za volju zastupnica Sivić je samo ispoštovala instrukcije Centrale NES-a iz Cazina i tako je i glasala. Isto tako, Ramo Isak je samo postupio kao što je postupio 2018. godine kada je formirao vlast sa SDA. Ili još bolje rečeno, Ramo Isak je samo htio ići ponovo u vlast sa SDA kao što je to nakon nekoliko mjeseci NES uradio u Unsko-sanskom kantonu. Ali, u Unsko-sanskom kantonu se može sa SDA, a u Ze-do kantonu se ne može sa SDA. Ipak, u Ze-do kantonu postoji Fudo, pa možda i nije moglo u Ze-do NES sa SDA.

Koalicija koju je okupio Fuad Kasumović je i formirala vlast u ZDK, a NES je dobio jedno ministarsko mjesto u novoj Vladi ZDK (umjesto tri koliko je imao u prethodnom sazivu, sa isto dva zastupnika). Dobra računica za NES, nema šta! Dobro, dobili su mandat delegata u Domu naroda FBiH. Sad na površinu izlazi NES-ov “prljavi veš” pa smo tako saznali da zapravo ni Ramo Isak nije predsjednik NES u Zeničko-dobojskom kantonu, niti je Fahir Solo predsjednik NES-a u Tešnju, barem se tako moglo pročitati iz njihovih saopćenja.

Ko su zapravo predsjednici, to još ne znamo, a ne znamo ni da li NES uopšte funkcioniše na nivou Ze-do kantona nakon formiranja nove Vlade ZDK. Znamo samo da su navodno prekinuli saradnju NES Tešanj i Ramo Isak, zbog neke stranačke svađe u kojoj je trebala “pasti mrtva glava”. Glava nije pala, ali su pale teške riječi, koje su dovele do toga da na terenu u Ze-do kantonu NES skoro da i ne postoji.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Adil Halilović izabran za predsjednika Općinskog odbora SNAGE NARODA Tešanj, Damir Numić potpredsjednik

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj predano je radio na...

Historija se ponavlja: U SDA Tešanj je i prije trideset godina uvedeno povjereništvo

Nedavnim uvođenjem Povjereništva u OO SDA Tešanj završen je...