Tešanj ostaje bez ministra: Umjesto Hasana Handžića bit će imenovan Nedžad Lokmić

/

U Odluci o izmjeni Odluke o imenovanju Vlade FBiH navodi se da su novi kandidati za ministre: Ramo Isak (Ministarstvo unutrašnjih poslova), Vedran Lakić (Ministarstvo energije, rudarstva i industrije), Nedžad Lokmić (Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodiličkog rata), Nediljko Rimac (Ministarstvo zdravstva), Jasna Duraković (Ministarstvo nauke i kulture), Amir Hasičević (Ministarstvo trgovine) i Kemal Hrnjić (Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva).

Prema ovom dopisu SBiH i NES su izgubili četiri ministarstva, umjesto njih HDZ 1990 dobit će jednog ministra, dok će za ministra policije biti imenovan Ramo Isak koji je izašao iz NES-a. HDZ 1990 dobija Ministarstvo zdravstva, koje je u ranijoj raspodjeli pripadalo HDZ BiH. U odnosu su na ranije prijedlog ministri neće biti Almin Hopovac, Hasan Handžić, Anel Kljako.

Opis nije dostupan

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...

Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK

Penzioner Omer Škaljo, aktuelni direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO)...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...