Lana Pudar u Banjaluci isplivala normu za Svjetsko prvenstvo

/

U Banjaluci je u periodu od 29.04.-30.04.2023. godine održan XIV Međunarodni plivački miting “22. April”, na kome je nastupilo oko 400 plivača iz 8 država; Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Kine i Bosne i Hercegovine.

Lana Pudar je u disciplini 100m delfin isplivala vrijeme 58.32, što je A norma za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u japanskom gradu Fukuoka u periodu od 23.7. do 30.7. ove godine. Ovo vrijeme je svega 40 stotinki slabije od A olimpijske norme za ljetne olimpijske igre “Paris 2024”.

Svakako odličan rezultat za ovaj period godine, ali pred Lanom i njenim timom je još puno posla, kako bi Lana bila najbolja onda kada to bude najpotrebnije. A to je druga polovina ove godine, kada se održavaju najveća svjetska i evropska takmičenja.

Klib vodenih sportova Orka naveo je da su klub na ovom mitingu još predstavljali: Joško Rozić, Jure Trubarac, Jan Kovač, Stefan Dragić i Adriano Glibić.

Joško Rozić osvojio je dvije jednu srebrenu i dvije bronzane medalje, Jan Kovač jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju i Stefan Dragić jednu bronzanu medalju.

Treneri u pratnji plivača na ovom mitingu bili su Damir Đedović i Dino Jelin.

 

Povezani postovi

Bosanac u velikom finalu bolji od Mesijevog Intera: Proslavio uz zastavu BiH

Mi smo šampioni! Hajmo Bosno!, napisao je u objavi...

Duel sa dna tabele: Mladost DK u gostima savladala TOŠK Tešanj

Jučer je odigrana posljednja utakmica šestog kola Prve lige...

Takmičari Taekwondo Akademija Tešanj – Šije osvojili 10 medalja u Visokom

U subotu su takmičari Taekwondo Akademija Tešanj – Šije...

Čestitamo: Predstavnici BiH u sjedećoj odbojci na pijesku osvojili zlato na Mediteranskim igrama

Predstavnici Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na pijesku...