Novi horor u elitnoj beogradskoj školi: Bivša učenica izbola učenicu i nastavnicu

/

Bivša učenica nožem je danas povrijedila učenika (15) i nastavnicu koja je pokušala da je spriječi u tome u privatnoj gimnaziji Ruđer Bošković u Beogradu.

Kako saznaje Telegraf.rs, riječ je o učenici koja je ranije izbačena iz te škole.

Ponijela kuhinjski nož

Napadnuti nisu teško povređeni. Djevojčica je donijela kuhinjski nož. Škola je evakuisana, svi su ispred.

Kako piše na sajtu ove ustanove, u Gimnaziji se ostvaruje nastavni plan i program propisan od strane Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije kao i međunarodni obrazovni programi: IB Middle Years Programme i IB Diploma Programme.

Školu “Ruđer Bošković” odlikuju savremene metode u nastavi, analiza svih oblika rada sa učenicima, realizacija brojnih vannastavnih aktivnosti, kao i odjeljenja optimalne veličine (od 10 do 20 učenika). Radni dan podrazumijeva cjelodnevni boravak učenika.

Slobodne aktivnosti

Pored redovne nastave, učenici mogu da učestvuju u slobodnim aktivnostima iz različitih oblasti: sport, ples, umjetnost (dizajn, hor, film, dramska umetnost), strani jezici, lingvistika, novinarstvo, matematika, fizika, hemija, historija, ekologija, šah.

Proces učenja se odvija i van učionice kroz đačke ekskurzije, rekreativnu nastavu, đačke razmjene, izlete i jezičke i sportske kampove.

Tokom cijele godine organizuju se posjete kulturnim i naučnim institucijama, kao i gostovanja istaknutih umjetnika, pisaca, sportista, naučnih radnik, navodi se na sajtu ove škole.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

2.000 radnika radi na 8 dionica: Gradnja koridora u punom zamahu

Na izgradnji Koridora 5C trenutno je aktivno osam gradilišta,...

Jedina mjera ili prebacivanje tereta: Država građanima daje na kapaljku

Do 16. juna traje drugi val projekta Federalnog ministarstva...

Posustaje izvoz gljiva iz BiH

Tokom tri mjeseca ove godine iz Bosne i Hercegovine...

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK)...