Prva liga FBiH: TOŠK savladao Radnik u Tešnju, remi GOŠK-a i Budućnosti

/

S jučerašnja dva meča kompletirano je 26. kolo Prve lige FBiH, pobjedu je nad Radnikom upisao TOŠK, dok su GOŠK i Budućnost remizirali.

TOŠK je slavio rezultatom 2:1 savladao tim iz Hadžića i stigao do važnih bodova u borbi za opstanak. Strijelci za domaće bili su Smajić i Ramirez Faver.

GOŠK i Budućnost su remizirali 2:2, a publika u Gabeli je imala priliku vidjeti fenomenalno prvo poluvrijeme, u kojem su pala sva četiri gola.

Banovićani su poveli preko Anela Husića, a Esmir Hasukić je poravnao na 1:1. U 37. minuti Budućnost stiže do novog vodstva preko Gogića, ali GOŠK je opet imao spreman odgovor i Nihad Šero je iz penala u samom finišu poluvremena postavio konačnih 2:2, piše Sport Centar. 

Ono što treba napomenuti, jeste lijep gest tima iz Banovića, čiji su igrači uoči početka utakmice priredili špalir današnjim rivalima – prvacima Prve lige FBiH.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...