Kažnjen sa 900 evra jer je popravio rupu na putu

/

Italijanski penzioner Klaudio Trenta obećao je da će se boriti protiv “nepravde” koja mu je učinjena nakon kažnjavanja od 900 evra zbog popravljanja udarne rupe na putu.

Klaudio Trenta je bio toliko frustriran neuspjehom lokalnog vijeća da popravi rupu od 30 cm na pješačkom prelazu u Barlasini, malom gradu u Lombardiji, da je 72-godišnjak odlučio da sam preduzme akciju tako što je napunio hladnim bitumenom.

To ga je dovelo do kazne od 882 evra ali je takođe pokrenulo debatu o rupama na putevima u Italiji.

U objavi na Facebooku, Trenta je podijelio fotografiju pisma koje je dobio od policije u kojem ga optužuje za kršenje propisa o autoputu. On je kažnjen zbog obavljanja potencijalno opasnog posla u javnom prostoru bez dozvole ili nadležnosti za tako nešto.

Trenti je naređeno da vrati rupu u prvobitno stanje. “Ako misle da sam idiot, griješe!Provocirali su me, pa sada podnosim kontratužbu protiv savjeta zbog nemara”, rekao je on prenosi Gardijan.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...