MEDICUS poziva građane na potpisivanje peticije kojom će potvrditi da žele koristiti usluge porodične medicine

/

Poliklinika MEDICUS pozvala je svoje pacijente koji koriste njihove usluge da se odazovu na potpisivanje peticije kojom će potvrditi da žele koristiti usluge porodične medicine ove ustanove.

“Poštovani građani,

Kao što vam je iz medija poznato, unatoč vrhunskoj usluzi koju smo godinama u oblasti porodične medicine nudili za 3000 građana općine Tešanj, tačnije građana mjesnih zajednica Vukovo, Rosulje, Novo Selo i Cerovac, 15. maja ove godine direktorica Doma zdravlja Tešanj u dogovoru sa Upravnim odoborom Doma zdravlja Tešanj, a u saradnji sa pjedinicima iz političkog života koji već 30 godina maltretiraju građane općine Tešanj, donijela je Odluku o prekidu Ugovora o finansiranju ambulante porodične medicine u PZU Medicus.

Kako bismo poduzeli sve mjere za sprječavanje provođenja ove Odluke, odnosno za ponovno finansiranje ambulante porodične medicine u PZU Medicus, POZIVAMO GRAĐANE DA SE OD 21. 5. 2023., OD 8:00 SATI ODAZOVU U PZU MEDICUS KAKO BI IZVRŠILI POTPISIVANJE PETICIJE kojom ćete potvrditi da želite koristiti usluge porodične medicine u PZU Medicus. Molimo vas da prilikom potpisivanja peticije uz sebe imate ličnu kartu.

Ne zaboravite da imate zakonsko pravo, a koje je također i evropska praksa, da sami birate doktora porodične medicine i da je navedenom Odlukom i oduzimanjem ovog zakonskog prava narušen i princip približno jednake dostupnosti doktora porodične medicine, jer činjenica je da su timovi porodične medicine preopterećeni, a ukidanjem nekih od postojećih timova dodatno će se umanjiti kvalitet i dostupnost primarne zdravstvene zaštite na području općine Tešanj.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate putem e-maila: info@medicus.ba ili telefona +387 32 666 770.”

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...