Godinu dana rada i djelovanja Naše stranke u Tešnju

/

Danas 21. maja 2023. godine se navršava  godina dana organizovanog rada i djelovanja Naše stranke na prostoru općine Tešanj, što je i povod da se našim Saopćenjem obratimo članstvu, simpatizerima, građankama i građanima općine Tešanj.

Početak djelovanja Naše stranke u Tešnju se veže za 2008. godinu kada je po prvi put Naša stranka izlabrala rukovodstvo u Tešnju, a iste godine nostupila na Lokalnim izborima. Rezultat je bio skroman (199 glasova 1,27%), ali ipak i dokaz da na prostoru općine Tešanj postoje birači koji su naklonjeni socijalno-liberalnom političkom opredjeljenju. Nažalost, Naša stranka u Tešnju prestaje sa radom, i od 2008. godine građanke i građani nisu imali mogućnost glasati za Našu stranku na Lokalnim izborima .

Nezadovoljni političkim stanjem na prostoru općine Tešanj, prije svega nedostatkom opozicionog djelovanja, krajem 2021. godine se održava neformalni sastanak grupe građanki i građana koji isto ili slično vide političku scenu na prostoru općine Tešanj.
Na sastanku se donosi, između ostalih, i zaključak o potrebi novog političkog projekta na prostoru općine Tešanj.

Ubrzo jedan dio učesnika svoje politčko djelovanje odlučuje nastaviti kroz rad u Našoj stranci, a već u martu mjesecu 2022. godine Predsjedništvo Naše stranke donosi Odluku o imenovanju Povjereništva Naše stranke Tešanj.
Pokazani interes za Našu stranku u Tešnju rezultira održavanjem Zbora Naše stranke Tešanj, 22. maja 2022. godine, na kojem je za predsjednika Općinskog odbora Naše stranke Tešanj izabran Idham Kruško.

Iako je bilo malo vremena za pripreme za predstojeće Opće izbore, i iako novi na političkoj sceni Tešnja, Naša stranka u Tešnju osvaja blizu 1500 glasova, što Organizaciju svrstava u vrh najupješnijih lokalnih organizacija Naše stranke.

Želimo istaći da smo za godinu dana uradili puno na organizacionom jačanju Naše stranke u Tešnju, ali i naglasiti da smo ponosni na rad našeg vijećnika u OV Tešanj Nermina Deljkića, kao i Edina Hasaničevića ministra za pravosuđe i upravu ZDK,   koji uspješno  artiklulišu glas građanki i grđana, ali i bez ustezanja pokreću procese kojima vraćaju nadu da može bolje, poštenije, pravednije…

Mi iz Naše stranke Tešanj, predvođeni mladim Idhamom Kruškom, ponosni smo postignutim, u tako kratkom roku. Postignuti rezultati  su plod zajedničkog rada Naše stranke i građanki i građana Tešnja, koji su u Našoj stranci i našoj ekipi prepoznali kvalitet, te nas nagradili povjerenjem.

Ohrabrujuća podrška, stečena za tako kratko vrijeme, nas obavezuje da vas ne smijemo iznevjeriti, ali i obavezuje da do najboljih rješenja za građanke i građane i Državu BiH dolazimo zajedno.

Članovima, simpatizerima, i svim drugim koji nam daju podršku sretna godišnjica rada i djelovanja Naše stranke u Tešnju.

Povezani postovi

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...

Počeli razgovori oko koalicije za Lokalne izbore 2024: U Tešnju DF i SBiH prave zajedničku listu

Krajem prošle godinepočele su konsulatacije i razgovori oko koalicija...

Da li je nekada prvi čovjek SDA i općine Tešanj još uvijek član SDA?!?

Na portal tesanj.net pojavila se kolumna koju potpisuje nekada...

Političarke na Balkanu i dalje izložene različitim vrstama nasilja

Položaj žena u politici i na mjestima gdje se...