Pokrenut postupak protiv majke dječaka koji je počinio masakr u školi u Beogradu

/

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet u vezi s masovnim ubistvom u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu od 3. maja, kada je maloljetni K.K. ubio devet osoba i ranio još četvero, od kojih je jedna djevojčica preminula, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M.K. – majke maloljetnog K.K. stiču elementi krivičnog djela „Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica“.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladislav Ribnikar“, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, piše nova.rs.

Također, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice maloljetnog K.K. i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Izvor: Avaz

Povezani postovi

Kako će se recesija u Njemačkoj odraziti na BiH

Njemačka ekonomija i zvanično je ušla u recesiju, jer...

Od početka godine 18 žena ubijeno u porodično-partnerskom nasilju

Od početka 2023. godine u Srbiji je u porodično-partnerskom...

Svećenik Milan Špehar iz Hrvatske priznao da je zlostavljao 13 dječaka od 6 i 13 godina

Milan Špehar svećenik i bivši rektor Katoličkog bogoslovnog fakulteta...

Tinejdžer iz BiH pucao iz vazdušne puške na prolaznike

Maloljetnik (17) iz BiH i njegov vršnjak iz Austrije...