Seka Aleksić brani djevojčicu koju svi ismijavaju jer je Romkinja: Ja ću s njom na maturu!

/

Pjevačica Seka Aleksić je u posljednje vrijeme veoma aktivna na društvenim mrežama i svoj glas koristi da podigne svjest o raznim stvarima, a došlo je na red i vršnjačko nasilje.

Naime, korisnici Twittera podijelili su priču o jednoj djevojčici koju vršnjaci ismijavaju zato što je romske nacionalnosti, što je naišlo na veliku osudu na pomenutoj mreži.

– Djevojčici su u školu donijeli bakarnu žicu da bi je ismijavali jer je Romkinja, po fazonu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, majka drži cvjećaru. I niko neće sa njom na maturu. I svi šute. I tako učestvuju u nasilju. Je li ovo Srbija koju hoćemo – glasio je komentar, a Seka je momentalno reagovala.

Ona je pokušala da sazna gdje se nalazi ta djevojčica, pa je u jednom trenutku tražila i da joj ljudi nabave njen kontakt.

– Ako možete nađite mi kontakt. Zvat ću je. Evo, ja ću s njom na maturu – pisala je pjevačica između ostalog.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...

Zeničanin Irdin Dinči ima novi hit: Svi hvale “Prašnjave ormare”

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat...

Šta voze bh. pjevači i glumci: Jedni nemaju ni vozačku, drugi imaju vozače, a treći rado sjednu na bicikl

Pjevači zbog čestih putovanja dosta vremena provode u automobilima....