Trgovački lanci u RS-u spremni se odreći dijela profita u korist građana

/

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da su se predstavnici trgovačkih lanaca u RS-u spremni odreći dijela profita na određene proizvode u korist građana i da je siguran da će Vlada RS-a njihovu namjeru podržati i maksimalno promovisati.

“Oni su shvatili da su inflatorna kretanja udar na građane, pogotovo one koji imaju primanja ispod prosjeka”, rekao je Šulić novinarima u Čelincu.

On je naglasio da su predstavnici trgovinskih lanaca na jučerašnjem sastanku podržali inicijativu resornog ministarstva o društveno korisnim proizvodima, odnosno da se odreknu marži na određene proizvode.

Šulić je istakao da će takvi proizvodi biti označeni stikerom “društveno odgovorni proizvodi”.

Šulić je podsjetio da i dalje stoji odluka Vlade RS-a o ograničavanju marži na osnovne životne namirnice, što niko drugi u regionu nije uradio, te naglasio da su najugroženijim građanima obezbijeđeni i socijalni paketi.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...