Tešanj: Besplatan parking za dobrovoljne davaoce krvi

/

„Tko spasi jedan život, kao da je spasio cijelo čovječanstvo!“

Dobrovoljni davaoci krvi su uistinu naši heroji, oni spašavaju tuđe živote, nesebično darujući dio sebe. Darivanje krvi je dobrovoljno, a na prostoru općine Tešanj se realizuje, uglavnom, preko Crvenog krsta/križa Tešanj, koji uživa  izuzetan ugled u našoj lokalnoj zajednici.

Kako bi se zajednica na neki način „odužila“ dobrovoljnim davaocima krvi vijećanik Naše stranke Nermin Deljkić je na martovskoj sjednici OV Tešanj pokrenuo Inicijativu:

Za besplatan parking za dobrovoljne davaoce krvi na prostoru općine Tešanj.

Priliku da  se o Inicijativi izjasne vijećnici su dobili, već, na sljedećoj, aprilskoj, sjednici OV Tešanj.
I ovaj put rasprava nije mogla proći bez “političarenja”,  pokušaja minimiziranja i omaložavanja rada vijećnika Naše stranke Nermina Deljkića, a u čemu prednjače Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić (SDA) i predsjedavajući OV Tešanj Amir Kurtić (SDA), u što su građanke i građani mogli uvjeriti prilikom reemitovanje sjednice OV Tešanj.

Nakon burne rasprave Inicijativa je, sa 12 glasova ZA,  dobila podršku OV Tešanj.

Mi u Našoj stranci smatramo da će se usvojenom Inicijativom građani još više animirati da se uključe u dobrovoljne davaoce krvi, a samim tim će se doprinjeti  u obezbjeđivanju dovoljnih rezervi krvi za spašavanje života. Također, želimo pokazati da se humanost i društveno koristan rad mora cijeniti i to što manje riječima, a što više djelima, posebno uvažavajući  ljude koji nesebično i uporno daju dio sebe u borbi za slobodnog, zdravog i života dostojnog čovjeka.

U prihvaćenoj Inicijativi se pozivaju Crveni križ/krst Tešanj, Općina Tešanj i JP RAD Tešanj, da u što kraćem roku definišu tehničke detalje, a da implementacija Inicijative otpočne na Svjetski dan dobrovoljnog davanja krvi-14. juna, tekuće godine, saopšteno je iz            Naša stranka Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...

Mješovita srednja škola nagrađena za najbolji srednjoškolski projekat “Škole budućnosti ” u oblasti robotike

Kako bi se obilježila uspješna dvogodišnja implementacija, u saradnji...

Amar Muratović: Podrška načelnika Tukića u izradi i realizaciji projekata Omladinske banke Doboj jug

U našoj trećoj emisiji podcasta Mikrofon zajednici razgovarali smo...