Mješovita srednja škola Tešanj ispratila 252 maturanta

/

Večeras je svećenim defileom Mješovita srednja škola Tešanj ispratila svoja 252 učenika-maturanta, koji su okončali svoje obrazovanje u ovoj instituciji. 

Ova generacije se školovala za 13 različitih zanimanja.

Nakon tri godine školovanja kroz 7 različitih odjeljenja učenici su usvojili znanja i vještine za slijedeća zanimanja odnosno: obrađivači metala rezanjem, krojači i obućari, operateri na CNC mašinama, stolari, automehaničari, trgovci i frizeri.

Odjeljenja koja su završila svoje četverogodišnje obrazovanje su se školovala za slijedeća zanimanja: tehničar za mehatroniku, poslovno-pravni tehničar, tehničar za obradu drveta, elektrotehničar računarstva, tehničar drumskog saobraćaja i poljoprivredni tehničar

Kako je za ZOS Radio potvrđeno iz Mješovite srednje škole prosječna ocjena u uspjehu  maturanata je 3.95, iz čega se da zaključiti da su ovi učenici se trudili učiti.

U konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se jedanaest učenika: Belma Ahmić, Nedžad Hadžikadunić, Safija Ahmić, Emina Čaplja, Ferida Šišić, Harun Hasičić, Adna Krličević, Ilma Omahić, Almira Čakanović, Adis Dizdarević i Kerim Dizdarević.

Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole Tešanj je na sjednici održanoj 25. 05.2023. godine proglasilo Belmu Ahmić učenicom generacije za školsku 2022 / 2023. godinu.

Svećeni defile Mješovite srednje škole Tešanj

“Dragi maturanti i maturantice, završava se jedna od najljepših i najbezbrižnijih faza u vašem životu, ali ne zaboravite da počinje i jedna nova u kojoj ćete moći ostvariti svoje snove i ciljeve.  U ime kolektiva Mješovite srednje škole  i u svoje ime iskrene čestitke upućujem svima vama i vašim roditeljima koji su vam pružali nesebičnu podršku u procesu obrazovanja. ” – kazala je ZOS radio Jasminka Mujkanović, direktorica škole.

Nadamo se da će im znanje koje su prikupili u prethodnim godinama biti od velike koristi u njihovom životu.

 

Povezani postovi

U Kosovi kod Maglaja kamion sletio s puta, jedna osoba mrtva

U naselju Kosova kod Maglaja, na magistralnom putu M17,...

Zatvoren put između Doboja i Stanara

Saobraćaj će na regionalnom putu od Doboja prema Stanarima...

JP RAD Tešanj: Prijavite se za besplatnu dodjelu kompostera za selekciju komunalnog otpada

JP RAD Tešanj poziva građane da se prijave za...

Podignuta optužnica protiv načelnika Maglaja i predsjednika SDP-a ZDK

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mahmutagić...