“BIZNIS BUDUĆNOSTI” – Fokus ovogodišnjeg 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2023

/

“Sajam u Tešnju je postao nezaobilazan privredni događaj na sajamskoj karti BiH, i kao takav predstavlja izvrsnu platformu za poslovne susrete, razvijanje poslovne aktivnosti, razmjeni iskustava, informacija i dobrih praksi”.

Ovogodišnji, 17. po redu –  “Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023”  održat će se u periodu od 27. – 30. septembra na prostoru općine Tešanj, u proširenom kapacitetu koji obuhvata preko 15.000 m2 izlagačkog prostora. Učesnicima će na raspolaganju biti dostupan unutrašnji i vanjski izložbeni prostor za afirmativnu prezentaciju kompanija, njihovih proizvoda i usluga, na privrednom prostoru koji je nosilac ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Pripremne radnje za održavanje Sajma su već počele. Shodno kontinuiranom organizacijskom unapređenju, interes izlagača za ovogodišnju privrednu manifestaciju ne jenjava. Očekuje se rekordan broj domaćih i inostranih izlagača, privrednika iz Bosne i Hercegovine, zemalja EU i šire regije. Najavljena su učešća javnih kompanija, predstavnika partnerskih privrednih komora, kao i učešća međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Tešanj je postao jedan od lidera u razvoju ne samo Bosne i Hercegovine, već i šire regije. Zadnji podaci o poslovanju kompanija jasno pokazuju ekonomski napredak i status tešanjske privrede. Da bi održale konkurentnost, tešanjske kompanije vrše stalna ulaganja u nove proizvodne pogone i nove tehologije.

Prepoznavajući značaj i važnost, kao i usklađivanje sa novim vremenom, fokus ovogodišnjeg Sajma je upravo na biznisu budućnosti koji mijenja cjelokupnu energetsku sliku, smanjuje troškove, osigurava samoodrživost, pospješuje cjelokupan ekonomski razvoj i pristup politikama Evropske unije. Kroz centralnu temu Sajma: “Obnovljivi izvori energije”, prezentovat će se aspekti zelene energije, kao i izazovi koji su pred nama.

Pozivamo Vas da na vrijeme obezbijedite svoje učešće na najvećem privrednom sajmu u Bosni i Hercegovini,  koji će biti centralno mjesto privrednih susreta u septembru na temu biznisa budućnosti!

Povezani postovi

Potpisan ugovor o redovnom i zimskom održavanju regionalne ceste R474a na području općine Usora

Rasim Kovač, direktor po ovlaštenju Kantonalne direkcije za ceste...

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...