Budite i vi dio Afanove priče: Večeras u Tešnju projekcija filma Heroj

/

Kao što smo to već najavili, večeras će se u Centru za kulturu i obrazovanje Tešanj, sa početkom u 19:30 održati projekcija filma Heroj, koji je posvećen i govori o životu i borbi mladog Visočanina Afana Habibovića.

„Film Heroj je jedna inspirativna priča o dječaku, sada već tinejdžeru, momku, Afanu Habiboviću iz Visokog. On se bavio sportom, profesionalno, igrao rukomet, trenirao karate, čak je bilo i opcija da bude pozvan u rukometnu reprezentaciju za svoj uzrast. Međutim, nažalost, se desilo to da su mu se počele dešavati neke promjene. Ustanovljeno je da ima tumor na mozgu i da mora uraditi operaciju koja je bila izuzetno teška i koja je ostavila posljedice. To je vrlo teška, a u istom trenutku i inspirativna priča za ljude, djecu i sve koji prolaze kroz istu ili sličnu situaciju, da vide kako to nikada nije kraj i da se treba boriti“, kazao nam je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu Sarajevo.

“Unity“ Visoko, u koprodukciji sa „Al Jazeera Balkans“, snimili su ovaj dokumentarni film, koji je koncipiran na životnoj priči Afana Habibovića. Direktor Udruženja, Fikret Kubat, pozvao je sve Tešnjake da se pridruže večerašnjoj projekciji i podrže ovog mladića herojskog duha koji se uspio izboriti sa tumorom na mozgu, od kojeg je  obolio kao dječak sa 13 godina.

„Znam da su Tešnjaci uvijek bili uz naše Udruženje, našu djecu koja su iz cijele Federacije, pa vjerujem da će to i večeras učiniti. Vjerujem da će ova promocija proteći onako kako smo mi to i zamislili“, kazao nam je Kubat.

Fikret Kubat

Projekcija filma održana je i u drugim gradovima u BiH, prvo u Visokom u dva termina, potom u Sarajevu, Kaknju, a večeras će se održati i u Tešnju. Roditelji, članovi Udruženja Srce za djecu su tražili da projekcija filma dođe i u naš grad.  Film će biti prikazan još u Bugojnu, a potom će biti prikazan i na Al Jazeeri Balkans.

„Prezadovoljni smo kako su projekcije prošle. U cijeloj toj priči najvažnije nam je da je Afan zadovoljan, da je on sretan i da mu je ovo vjetar u leđa, kako njemu, tako i svim mladicama, mladim ljudima koji su izliječeni ili se liječe. Ovo im je poruka da se bore i da nema predaje“, istakao je Fikret Kubat.

Dokumentarni film Heroj (Official trailer)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...