Industrijska proizvodnja u Federaciji BiH manja za 4,3 odsto

/

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u aprilu manja je za 4,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec, te manja za 9,9 odsto nego u aprilu lani, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Proizvodnja energije u aprilu veća je za 2,3 odsto u odnosu na mart, a trajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 13,3 odsto, intermedijarnih proizvoda za 7,4 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,6 odsto, te kapitalnih proizvoda za 0,5 odsto.

U aprilu ove u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 12,2 odsto, intermedijarnih proizvoda za 11,2 odsto, energije za 9,6 odsto, kapitalnih proizvoda za 8,9 odsto, te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,2 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u vađenju ruda i kamena u aprilu manja je za 8,7 odsto u odnosu na mart, u prerađivačkoj industriji za 5,7 odsto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 4,1 odsto.

U aprilu u odnosu na isti mjesec 2022, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u vađenju ruda i kamena manja je za 16,8 odsto, u prerađivačkoj industriji za 9,8 odsto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 6,4 odsto

Izvor: bhrt.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Pacijenti opet bez terapije jer nema citostatika, evo šta kažu oni koji ih nabavljaju i plaćaju

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i...

CIK, pored 7,4 miliona KM, traži još para za izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) pisaće Ministarstvu finansija i...

Uključena i BiH: U 12 call centara razbijena kriminalna mreža koja se bavila prevarama

U akciji "Pandora", koju je podržao Europol, krajem aprila...

Građani BiH bi do kraja godine mogli imati digitalni novčanik: Znate li šta on podrazumijeva?

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...