Iz KCUZ TK: Brojni lokalni putevi u prekidu, u Sapni proglašena prirodna nepogoda

/

Jaki pljuskovi u poslijepodnevnim satima jučer prouzrokovali su ozbiljne probleme i u Kalesiji i u Sapni, a Civilna zaštita imala je pune ruke posla.

– Uslijed obilnih kišnih padavina koje su zatekle područje općine Sapna u poslijepodnevnim satima 10.06. koje su se pojavile, općinski štab Civilne zaštite na telefonskom sastanku u 21 sat donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode – rečeno je jutros za portal „Avaza“ iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona.

Kako dalje navode, prema podacima sa terena najteža situacija je u naseljenim mjestima Međeđa, Žuje, Šarići i Donji zaseok, a pet stambenih objekata je bilo pod vodom, kao i više pomoćnih objekata.

– Brojni lokalni putevi su u prekidu. Putna komunikacija Sapna-Kalesija je u velikoj mjeri oštećena, otežan je prohod jednom putnom trakom, a alternativni put je Međeđa-Kobilići-Sapna. Bujica je odnijela dva vozila koja su bila parkirana pored korita. To su vozila od lovaca koji su tu parkirali – rečeno je iz KUCZ TK.

Dodaju da je došlo do plavljenja u naselju Gornja Kalesija i Gornje Petrovice. Došlo je do prekida putne komunikacije.

– Do 15 stambenih objekata je plavljeno i više pomoćnih objekata, kao poljoprivrednog zemljišta i jedan manji most. Službe civilne zaštite su na terenu i prikupljaju informacije – zaključili su iz KUCZ TK.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Skromno: Gdje će radnička klasa za 1. maj, ima li novca za roštilj

Statistika kaže da je prosječna neto plaća u Bosni...

Na ljetovanje ove godine će samo rijetki: Za sedam dana boravka u Neumu potrebno 1.120 KM

Za veliki dio bh. građana odlazak na more i...

2.000 radnika radi na 8 dionica: Gradnja koridora u punom zamahu

Na izgradnji Koridora 5C trenutno je aktivno osam gradilišta,...

Jedina mjera ili prebacivanje tereta: Država građanima daje na kapaljku

Do 16. juna traje drugi val projekta Federalnog ministarstva...