Fenerbahče potvrdio: Džeko će doputovati u Istanbul kako bi kompletirao transfer

/

Turski prvoligaš Fenerbahče (Fenerbahce) potvrdio je da će kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko doputovati u Istanbul kako bi kompletirao transfer.

Istanbulski “Žuto-plavi” su naveli da će “svjetski poznati golgeter Edin Džeko doputovati u Istanbul radi kompletiranja razgovora oko transfera i radi obavljanja ljekarskih pregleda”.

Inače, bh. napadač se već neko vrijeme dovodi u vezu s trofejnim klubom iz Istanbula, a od ranije je poznato da 37-godišnji fudbaler uoči početka priprema za iduću sezonu napušta italijanski Inter, s kojim je prošle sezone igrao i finale UEFA Lige prvaka.

Podsjećamo, Džeko je počeo karijeru u sarajevskom Željezničaru, a zatim je igrao za Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg, Manchester City, Romu i posljednje dvije sezone za Inter. U dresu reprezentacije BiH odigrao je 129 utakmica i postigao 64 gola, po čemu je rekorder, piše Avaz. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Bh. fudbalske sudije, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović, bit...

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...