Ovakvog do sada nismo imali: Ministar Ramo Isak u teretani pokazao mišiće

/

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, aktivan je na društvenim mrežama, ali i u teretani. Iako ima i onih koji su negodovali oko njegovog imenovanja, pa i danas ne mijenjaju svoj stav, kada je riječ o fotografiji iz teretane mnogi mu mogu samo zavidjeti.

Naime, 50-godišnji ministar ispozirao je u potkošulji i trenerci sa tegovima ispred sebe, a fotografiju je podijelio na Instagram story uz pjesmu grupe Colonia “Svijet voli pobjednike”. Jesu li stihovi slučajno izabrani ili je poruka nekome svjesno upućena nije poznato. Kada je u pitanju rad ministra, treba biti korektan i za ocjenu sačekati prvih 100 dana mandata.

Iz biografije

Ramo Isak je rođen 02.12.1973. godine u Varvari, općina Prozor. Srednju školu završio je u Zenici. Nakon završenog Pedagoškog fakulteta završio je postdiplomski studij iz oblasti ekonomskih nauka, te je nakon magistriranja i doktorirao i stekao naučni stepen dr.sc. ekonomskih nauka, te zvanje docenta na Ekonomskom fakultetu.

Do sada je objavio stručne knjige Izborna samoprevara naroda i Privatna sigurnost- u teoriji i praksi. Objavio je 10 stručnih radova iz oblasti ekonomije. Jedan je od organizatora otpora u Zenici i učesnik oslobodilačkog rata. Bio je dugogodišnji pripadnik MUP-a.

– Od 1992-1995 organizator i učesnik odbrane BiH (BVP)

– Od 1995-2003 MUP ZDK, odsjek kriminalističke policije

– Od 2004-2006 direkor Društva HERC d.o.o. Zenica

– Od 2007-2012 Parlament FBiH (Dom naroda)

– Od 2012-2019 CONDOR d.o.o. Zenica – rukovodilac sektora za sigurnost

– Od 2006-2010 poslanik u Skupštini ZDK;

– 2007-2012 delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH

– Od 2012-2016 općinski vijećnik Zenica

– Od 2018-2022 poslanik u Skupštini ZDK

– Od 2019 -2022 delegat u Domu naroda FBiH

– Od 2022. poslanik u Skupštini ZDK

Foto: Instagram fotografiju iz teretane

Bavi se sportom i nosilac je crnog pojasa, drugi dan, iz oblasti borilačkih sportova. Oženjen je i otac troje djece. Za svoj uspješni društveni i sportski rad i aktivizam, te izraženi humanizam dobitnik je velikog broja društvenih priznanja i zahvalnica, piše pressmediabih.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...