“Pauk” vrlo brzo stiže u još jedan bh. grad: Kolike će biti kazne za njegove “usluge”?

/

Specijalizirano vozilo “pauk” za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila uskoro bi trebalo stići u Tuzlu, potvrđeno je iz gradskog preduzeća Saobraćaj i komunikacije (SiK).

– Vozilo je sastavljeno i najavljena nam je isporuka do kraja jula. Sve ovisi o procedurama na carini, ali očekujemo da će u kratkom roku biti kod nas. Nakon toga slijedi postupak registracije, a onda i kraći period obuke radnika. Cijena je 250 hiljada KM plus PDV. Po mojoj procjeni “pauk” bi trebao biti u upotrebi najkasnije do 1. septembra – kaže Nedžad Malikić, direktor SiK-a Tuzla.

Kada je su u pitanju prioriteti u radu, Malikić kaže da su to raskrsnice, protivpožarni putevi, invalidska mjesta i saobraćajnice koje koriste vozila Službe hitne pomoći.

– Kaznu će izdavati MUP Tuzlanskog kantona i ona će iznositi 40 KM za nepropisno parkiranje. Mi smo dobili ovlaštenje od MUP-a za izmještanje vozila koja su nepropisno parkirana, a naknada za izmiještanje vozila iznost će 150 KM – pojašnjava Malikić.

Naknada za vozilo koje izmjesti “pauk” bit će fiksnih 150 KM, dok se za nepropisno parkiranje u roku od osam dana može platiti 50 posto iznosa, kao i kod ostalih prekršaja. Vozila koja izmjesti “pauk” bit će smještena na parking u ulici 2. krajiške brigade u tuzlanskom naselju Kojšino.

Izvor: Faktor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Banke iz FBiH nude povoljnije kamate za građane RS-a nego banke iz Banje Luke

Organizacioni dijelovi banaka sa sjedištem u Federaciji BiH građanima,...

Promjene na tržištu rada: U FBiH porasla nezaposlenosti, u RS i Brčkom se smanjenje”

Na dan 31.7.2024. u Bosni i Hercegovini je bilo...

Pacijenti ogorčeni: Zatvoren centar za vantjelesnu oplodnju koji finansira FBiH

Poliklinika “New life” u Sarajevu, jedan od centara za...

Penzioneri u FBiH pišu peticiju kojom traže povećanje penzija

U Federaciji Bosne i Hercegovine počela je isplata augustovskih...