Nemojte koristiti izbjeljivač za čišćenje fuga: Ovaj proizvod je mnogo bolji

/

S vremenom, zbog vlage i drugih čimbenika, fuge u kupaonici mogu promijeniti boju, što može biti vrlo teško očistiti. Postoji i rizik od pojave plijesni.

Iako mnogi preporučuju izbjeljivač za čišćenje fuga, soda bikarbona je bolje rješenje.

Korisnik Reddita je rekao da što više koristite izbjeljivač na pločicama i fugama, to će vam on općenito više trebati, a s njime se slažu i stručnjaci sa Sirgrout.com.

Dodali su i da korištenje izbjeljivača za čišćenje obojenih fuga može izazvati izbljeđivanje boje, čineći je neujednačenom, a može čak i ukloniti pokrov, ako se izbjeljivačem ne rukuje pravilno. No izbjeljivač može i oslabiti fugu, uzrokujući njeno pucanje.

Međutim, soda bikarbona je odlično sredstvo protiv prljavih fuga i plijesni. Sve što trebate napraviti je nanijeti gustu pastu od sode bikarbone i vode na fuge, ili područja koja imaju plijesan, i ostaviti dva do tri sata. Nakon toga samo dobro isperite i provjetrite prostoriju, piše 24sata.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...