Bosanac pokušao prošvercati 35 kilograma riječnih rakova u Hrvatsku: Čeka ga dugogodišnja robija?

/

Mušakarac (31) kojeg je policija tokom vikenda u ličnom automobilu zaustavila na imotskom području, tijekom čega su pronašli više od 35 kilograma riječnih rakova, zaradio je kaznenu prijavu zbog trgovanja zaštićenim prirodnim vrijednostima, saznaje se u policiji.

Događaj se desio u subotu ujutro na širem imotskom području gdje su policijski službenici zaustavili lično vozilo BiH registarskih oznaka.

Policija je unutar vozila primijetila sedam vreća u kojima su se nalazili riječni rakovi. Vaganjem je utvrđena količina od 35.75 kilograma.

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene vrste slatkovodnih životinja, muškarac je odmah uhapšen i doveden u službene prostorije policije.

Pronađeni rakovi su oduzeti i zbrinuti u dogovoru s nadležnom agencijom, dok je po dovršenom istraživanju protiv 31-godišnjaka podnesena krivična prijava za krivično trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima. U Krivičnom zakonu je za to krivično djelo određena zatvorska kazna u trajanju do tri godine zatvora ili od šest mjeseci do pet godina, piše Radio Sarajevo. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...

Maglaj: Od jednog lica oduzet ecstasy

U ulici Aleja Ljiljana općina Maglaj, u objektu "MOZZART...

Tešanj: U Šijama policajci pronašli ukradeno gorivo

Na području mjesta Šije općina Tešanj, policijski službenici Policijske...