Apel za pomoć porodici Blagojević iz Mekiša

/

Nakon požara koji je zahvatio dom porodice Blagojević predstavnici Mjesne zajednice Mekiš su posjetili ovu porodicu i uputili apel slijedeće svim građanima. Apel prenosimo u cijelosti:  
“Ovako izgleda dom četvero djece od kojih su dva učenika četvrtog razreda, jedan je učenik trećeg razreda osnovne škole i jedne male preslatke djevojčice stare tek 4 godine!
Ovi mališani već nekoliko noći spavaju u drvenoj baraki, koja je više koliba nego li baraka, bez vode i struje! Dakle, porodica trenutno ima hrane i odjeće ali im je prije zime potreban topli dom.
Emotivno potaknuti stanjem na terenu, izražavamo spremnost i odlučnost da učinimo sve što je u našoj moći. MZ će tražiti pomoć za ovu porodicu od svih nadležnih institucija, ali zbog brzine djelovanja također se uzdamo da neće izostati podrška privrednih subjekata kao ni vas građana!” – navodi se u saopćenju MZ Mekiš.
Svi koji želite učestvovati u ovoj akciji vaša sredstva možete uplatiti na podračun MZ.
  • Sa naznakom” Za pomoć porodici Blagojević”
  • Kod Privredna Banka Sarajevo filijala Tešanj.
  • Br. Racuna: 1011600053810902.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Ovo je Tešnjak koji treba našu pomoć- budimo humani kao i uvijek!

Prvi ciklus je uspješno urađen i uplaćena je prva...

Sabina iz Tešnja nema novac da kupi terapiju svojoj kćerki

Našoj redakciji se obratila majka djevojčice koja boluje od...

Pomozimo da Sena iz Tešnja pobijedi rak dojke

Apel sa brojem 17047 pokrećemo za Senu mesarku Tešanjku...

Petogodišnjem Tešnjaku potrebna naša pomoć

HO „Help Others“ – Salzburg (Pomozi drugima) pokreće hitan...