Ko ima više problema s parkiranjem, muškarci ili žene?

/

Osiguravajuća firma Forbes Advisor je napravila istraživanje na uzorku od 2.000 vozača u Britaniji i došla je do otkrića da muškarci imaju mnogo više problema s parkiranjem nego žene.

Jedan od pet vozača (21 posto) je učestvovao u manjem sudaru prilikom parkiranja prošle godine, u poređenju s 14 odsto žena. Pod sudar osiguravajuća kuća smatra udaranje u druga vozila, stubiće, zidove i ograde, navodi Jutarnji.hr.

Čak 16 posto muškaraca je udarilo u drugi automobil ili nepomični objekat do četiri puta tokom prošle godine dok su parkirali, u poređenju sa samo osam posto žena, navodi ThisisMoney.

Zanimljivo, uprkos statističkim podacima koji pokazuju da su žene bolje u parkiranju, više od polovine muškaraca (53 posto) ocjenjuje sebe kao vješte vozače koji nemaju problema s parkiranjem.

Isto to za sebe misli samo 37 posto žena.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pogledajte kako Enis Bešlagić pogađa hrvatske riječi: ‘Šta su pikule, bona?’

Enis Bešlagić (49), poznati glumac iz Bosne i Hercegovine,...

Jabučni ocat doprinosi mršavljenju i regulira šećer u krvi?

Pretilost postaje rastući globalni problem, a u želji da...

“Good Dude”: Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot

Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot “Good Dude”:...

Romi danas slave svoj najveći praznik Đurđevdan

Romi danas slave Đurđevdan (Ederlezi), jedan od svojih najznačajnijih...