“Good Dude”: Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot

/

Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot “Good Dude”: Priča o frajeru koji je živio na visokoj nozi, ali nikad nije platio turu pića u kafani.

U prisustvu kolega muzičara i pjevača, ali i brojnih prijatelja Anil Melunović Anchy u Sarajevu je predstavio novi singl i prateći spot “Good Dude”.

“Good Dude” je nastavak njegove pjesme “Kokuz” objavljene prije devet godina, a otpjevana je na engleskom jeziku.

Nakon promocije u Kinu Bosna, Anchy je izveo i mini koncert sa svojim bendom. Autori muzike i teksta za pjesmu su Anil Melunović Anchy i Haris Bise. Sve je snimano u studiju „Kolton“ Koste Latinovića, koji je je bio zadužen za produkciju i miksanje.

Pjesmu su otpjevali Anil Melunović Anchy i Renata Kurtalić. Na kompoziciji su svirali Vlatko Milošević (solo gitara), Kosta Latinović (bas gitara) i Adnan Cico (duvački instrumenti). Glavni akter iz prve pjesme “Kokuz”, nekadašnji lažni kokuz, je dobio dva sina, a nastavak “Good Dude” govori o jednom od sinova koji je negativac i slika je i prilika svog oca.

Pjesma pripovijeda priču, koja je, kako govori tekst pjesme, frustrirajuća, pomalo tužna i nesretna, o frajeru koji je živio na visokoj nozi, imao je puno para, oblačio se kao James Bond, vozio poršea i mercedesa, ali nikad nije raji platio turu pića u kafani.

Najviše je volio fudbalski klub za koji je navijao i trčao je za ženskim suknjama, a nikad nije imao svoju ženu. Zbog te ljubavi prema ženama je upao u nepriliku i tuču iz koje je pobjegao, a ostavio je prijatelje da se biju za njega – kaže Anil Melunović Anchy.

Spot je snimljen na više lokacija, a velika scena tuče je se počela snimati u centru koji okuplja navijače škotskog Celtica, a završena je u Kino Bosni.  Jedan dio spota je sniman na Velešićima i na Trebeviću u restoranu Bob. Scenarij za spot je osmislio sam Anil Melunović Anchy. Snimatelj je bio Amer Beganović, a montažer Dario Marjanović.

Za šminku su bile zadužene Sanela Aličković Ćatović i Lamija Hadžihasanović Homarac. U spotu se pojavljuju članovi benda Anchy&the Moondogs, Vlatko Milošević na gitari, Mirsad Lika Mićko na bubnjevima, Valentin Šiška Šile bas gitara i Almedin Delija na klavijaturama. Savjetima i organizacijom na spotu je pomogao Jasmin Duraković, a režiju sam preuzeo ja i to je prvi put da sam režirao spot – govori Anchy koji dodaje da je izdavač „Sarajevo disk“.

Anchy & Moondogs - Good Dude

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...