“Good Dude”: Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot

/

Anil Melunović Anchy predstavio pjesmu i spot “Good Dude”: Priča o frajeru koji je živio na visokoj nozi, ali nikad nije platio turu pića u kafani.

U prisustvu kolega muzičara i pjevača, ali i brojnih prijatelja Anil Melunović Anchy u Sarajevu je predstavio novi singl i prateći spot “Good Dude”.

“Good Dude” je nastavak njegove pjesme “Kokuz” objavljene prije devet godina, a otpjevana je na engleskom jeziku.

Nakon promocije u Kinu Bosna, Anchy je izveo i mini koncert sa svojim bendom. Autori muzike i teksta za pjesmu su Anil Melunović Anchy i Haris Bise. Sve je snimano u studiju „Kolton“ Koste Latinovića, koji je je bio zadužen za produkciju i miksanje.

Pjesmu su otpjevali Anil Melunović Anchy i Renata Kurtalić. Na kompoziciji su svirali Vlatko Milošević (solo gitara), Kosta Latinović (bas gitara) i Adnan Cico (duvački instrumenti). Glavni akter iz prve pjesme “Kokuz”, nekadašnji lažni kokuz, je dobio dva sina, a nastavak “Good Dude” govori o jednom od sinova koji je negativac i slika je i prilika svog oca.

Pjesma pripovijeda priču, koja je, kako govori tekst pjesme, frustrirajuća, pomalo tužna i nesretna, o frajeru koji je živio na visokoj nozi, imao je puno para, oblačio se kao James Bond, vozio poršea i mercedesa, ali nikad nije raji platio turu pića u kafani.

Najviše je volio fudbalski klub za koji je navijao i trčao je za ženskim suknjama, a nikad nije imao svoju ženu. Zbog te ljubavi prema ženama je upao u nepriliku i tuču iz koje je pobjegao, a ostavio je prijatelje da se biju za njega – kaže Anil Melunović Anchy.

Spot je snimljen na više lokacija, a velika scena tuče je se počela snimati u centru koji okuplja navijače škotskog Celtica, a završena je u Kino Bosni.  Jedan dio spota je sniman na Velešićima i na Trebeviću u restoranu Bob. Scenarij za spot je osmislio sam Anil Melunović Anchy. Snimatelj je bio Amer Beganović, a montažer Dario Marjanović.

Za šminku su bile zadužene Sanela Aličković Ćatović i Lamija Hadžihasanović Homarac. U spotu se pojavljuju članovi benda Anchy&the Moondogs, Vlatko Milošević na gitari, Mirsad Lika Mićko na bubnjevima, Valentin Šiška Šile bas gitara i Almedin Delija na klavijaturama. Savjetima i organizacijom na spotu je pomogao Jasmin Duraković, a režiju sam preuzeo ja i to je prvi put da sam režirao spot – govori Anchy koji dodaje da je izdavač „Sarajevo disk“.

Anchy & Moondogs - Good Dude

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ahira Hasić ima novi hit, u spotu i poznata voditeljica iz Beograda

Ahira Hasić, pjevačica iz Sarajeva koja već godinama živi...

Ove godine zvijezde donose velike promjene za određene horoskopske znakove, a evo i koje

Saznajte da li ćete biti srećne ruke i da...

Spisak svih retrogradnih planeta u 2024: Dvije će napraviti totalni haos

Kada je riječ o astrološkim događajima koji izazivaju mnogo...

Pogledajte kako Enis Bešlagić pogađa hrvatske riječi: ‘Šta su pikule, bona?’

Enis Bešlagić (49), poznati glumac iz Bosne i Hercegovine,...